ACTUALITATE 13 martie 2017

Copiii covăsneni învață alături de Crucea Roșie şi Colgate regulile igienei orale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1337 vizualizări

Crucea Roșie Covasna, în parteneriat cu Colgate - Palmolive România și Inspectoratul Școlar Județean Covasna derulează în județul nostru începând din această lună „Programul  Școlar Colgate de educație în domeniul igienei orale”. În activitate sunt înscrise 25 de şcoli, respectiv 5.367 de elevi din clasele 0 – IV şi implică de asemenea şi 71 de voluntari şi cadre didactice.

„Programul Școlar Colgate a ajuns în acest an la cea de-a 25-a ediție. Anul trecut, aproximativ 150.000 de copii din 30 de judeţe au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 1.500 de voluntari de la Crucea Roșie și de cadre didactice. Aproximativ 50% din copiii implicați în program anul acesta sunt din mediul rural sau orașe mici. Cu sprijinul filialelor de Cruce Roşie din ţară, Colgate va ajunge în alte 10 judeţe în această primavară, ajutând micuţii să îşi îmbunătăţească sănătatea orală şi, implicit, stilul de viaţă. În cadrul lecțiilor din școli, copiii vor primi sfaturi preţioase şi vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional „Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși” al Programului Școlar Colgate. Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate, pași pe care trebuie să-i respecte în fiecare zi pentru a avea dinți sănătoși. Acțiunea este completată de exemplificarea tehnicii. După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roșii exemplifică tehnica corectă de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv. (...) Lecțiile de igienă orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare”, arată un comunicat de presă al programului, care mai precizează că la finalul activităţilor, copiii implicaţi vor primi pachete cu toate „instrumentele” necesare igienei orale corecte.

„Parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Școlar Colgate a devenit deja o tradiție în țara noastră, ajungând în acest an la cea de-a 25-a ediție. Din 1993, de la lansarea programului în România, 5.660.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de educație pentru sănătate și de produse de îngrijire pentru igiena orală. La nivel mondial, peste 800 de milioane de copii din 80 de țări beneficiază de programul de igienă orală al companiei Colgate-Palmolive”, mai arată aceeaşi sursă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.