ACTUALITATE 2 decembrie 2014

Copacii rupți din cauza înghețului au provocat pagube materiale

de Covasna Media | 183 vizualizări

În municipiul Sfântu Gheorghe începând cu ziua de vineri precipitațiile mixte și răcirea accentuată au îngreunat circulația în oraș, iar copacii rupți din cauza înghețului au provocat pagube materiale.

Echipa de intervenție din cadrul secției operaționale de salubritate a lucrat permanent cu 60 de persoane, pe parcursul celor trei zile au împrăștiat 200 tone material antiderapant solid și 50 tone lichid pentru curățarea străzilor și trotuarelor.

Inspectorul de protecție Civilă László Levente din cadrul Primăriei Municipiului Sf. Gheorghe a lucrat cu 3 echipe de intervenții pentru rezolvarea cazurilor speciale provocate de precipitații și ninsori. În trei zile au intervenit la 22 de solicitări primite pentru curățarea crengilor rupte, două echipe au lucrat în Sf. Gheorghe și o echipă în drumul spre Şugaş Băi. În această perioadă două autoturisme au fost avariate, o bancă din parcul Elisabeta s-a stricat, nu s-au înregistrat cazuri de vătămare corporală.

Copaci cazuti gheata decembrie 2014 - 09

Ninsorile persistente solicită foarte mult efort din partea angajaților TEGA S.A, dar și contribuția locuitorilor orașului precum și a instituțiilor și firmelor din municipiu. Pentru prevenirea și menținerea curățeniei în trotuarele și suprafețele din jurul imobilelor este necesară aplicarea materialelor antiderapante care se pot achiziționa la prețul de 3,50 lei/kg la sediul din str. Energiei nr. 2. Rugăm toți locuitorii orașului, conducerea instituțiilor și firmelor din oraș ca pe baza HCL 241/2013 să respecte obligația de menținere a curățeniei în jurul imobilului deținut sau primit în folosință. În cazul în care nu efectuează aceste obligații pot fi sancționați cu amendă. Totodată rugăm locatarii imobilelor să nu depoziteze cantitățile de zăpadă curățate de pe trotuare în străzile de circulație, pentru că astfel îngreunează circulația precum și eficiența de lucru a autovehiculelor și utilajelor de intervenție. Zăpada curățată trebuie depusă în partea trotuarului unde nu afectează circulația pietonală. Primăria Sf. Gheorghe recomandă pietonilor și conducătorilor auto să circule cu precauție din cauza pericolului de căderi de gheață și zăpadă de pe acoperișurile clădirilor.

Operatorul SC TEGA SA

Împuternicit de Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.