ACTUALITATE 12 august 2010

Controale OPC la protecţia solară

de Monica Vrânceanu | 50 vizualizări
Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorilor a efectutat, în luna iulie, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice de protecţie solară şi autobronzante. La nivel naţional au fost verificaţi 542 de operatori economici - 3 producători, 9 importatori, 22 de distribuitori şi 508 vânzatori, fiind identificate nereguli la 273 de operatori economici şi aplicându-se

Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorilor a efectutat, în luna iulie, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice de protecţie solară şi autobronzante.

La nivel naţional au fost verificaţi 542 de operatori economici - 3 producători, 9 importatori, 22  de distribuitori şi 508 vânzatori, fiind identificate nereguli la 273 de operatori economici şi aplicându-se 153 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 416.300 lei.

În judeţul Covasna, controalele au vizat agenţii economici care comercializează produse cosmetice de protecţie solară şi creme autobronzante. Cu această ocazie, au fost verificaţi 15 operatori economici din întregul judeţ, constatându-se abateri legate de produse cosmetice de protecţie solară fără preţ afişat pe unitatea de masură, neafişarea în loc vizibil a unei plachete cu numărul de telefon TELCONS (telefonul consumatorului - apel gratuit) 0800 080 999, neafişarea codului unic de înregistrare la Registrul comerţului la patru agenţi economici.

Au fost aplicate trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 300 lei şi un avertisment, nefiind identificate abateri legate de etichetarea sau calitatea produselor cosmetice de protecţie solară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.