ACTUALITATE 30 iulie 2010

Controale la locuinţele sociale de la Sing-Sing

de Monica Vrânceanu | 192 vizualizări
Primăria Sfântu-Gheorghe a efectuat un control neanunţat la blocul social Sing-Sing din cartierul Ciucului, pentru a verifica anumite zvonuri potrivit cărora aici ar exista mai multe nereguli legate de locatari şi modul în care aceştia înţeleg să respecte prevederile legale prin care au obţinut locuinţe sociale. Controlul Primăriei a fost realizat alături de Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia Comunitară, fiind făcut în jurul orei şase dimineaţa, la mijlocul acestei săptămâni. „Am făcut un control neanunţat, inclusiv administraţia blocului - respectiv Direcţia pentru Asistenţă Socială nu a ştiut de această „vizită” prin care am vrut să vedem exact ce se întâmplă acolo. Şi pot spune că sunt multe nereguli, care însă vor trebui analizate alături de comisia socială, pentru a vedea ce fel de măsuri se impun”, a declarat primarul Antal Arpad.

Primăria Sfântu-Gheorghe a efectuat un control neanunţat la blocul social Sing-Sing din cartierul Ciucului, pentru a verifica anumite zvonuri potrivit cărora aici ar exista mai multe nereguli legate de locatari şi modul în care aceştia înţeleg să respecte prevederile legale prin care au obţinut locuinţe sociale.

Controlul Primăriei a fost realizat alături de Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia Comunitară, fiind făcut în jurul orei şase dimineaţa, la mijlocul acestei săptămâni.

„Am făcut un control neanunţat, inclusiv administraţia blocului - respectiv Direcţia pentru Asistenţă Socială nu a ştiut de această „vizită” prin care am vrut să vedem exact ce se întâmplă acolo. Şi pot spune că sunt multe nereguli, care însă vor trebui analizate alături de comisia socială, pentru a vedea ce fel de măsuri se impun”, a declarat primarul Antal Arpad.

Primarul a explicat că a recurs la această metodă în urma mai multor sesizări pe care le-a primit în programul său de audienţă, sesizări potrivit cărora unii locatari de la Sing-Sing ar lucra în străinătate iar alţii, plecaţi la rândul lor, ar fi ajuns până acolo încât ar fi închiriat ilegal locuinţele sociale altor persoane.

„Am vrut să facem comparaţia dintre datele existente pe hârtie şi cele reale. Cred că a fost o acţiune de succes, drept pentru care nu am decât mulţumiri pentru cei implicaţi alături de Primărie. Nereguli sunt la Sing-Sing şi nu ştiu cât e de corect şi de cinstit ca unii să beneficieze de locuinţe ale căror utilităţi le plăteşte municipalitatea, în vreme ce ei realizează diverse venituri - necontrolabile legal. Prin urmare, vom analiza cu atenţie cele constatate, rămânând de văzut ce putem face pentru normalizarea situaţiei”, a mai spus Antal Arpad.

Primar dezinformat…?

Pe de altă parte, directorul Direcţiei de Asistenţă socială Sfântu-Gheorghe, administrator al blocului Sing-Sing, Tanko Vilmos, susţine că situaţia nu e chiar atât de gravă, arătând că nu conţine doar adevăruri, ci mai mult exagerări.

„Se vorbeşte mult despre nereguli la Sing-Sing, mai ales acum, după controlul Primăriei. Sincer eu nu ştiu, de exemplu, ca cineva să-şi fi dat în chirie propria cameră de aici, după care să fi plecat. E adevărat că mai sunt şi dintre cei care pleacă la muncă prin străinătate, dar nu sunt foarte numeroşi şi nici nu avem cum să-i controlăm, ei pur şi simplu pleacă, nu ne anunţă. Oricum, primarul a fost dezinformat la rândul său, sunt multe exagerări”, a declarat Tanko Vilmos.

În blocul social Sing-Sing din cartierul Ciucului, construit şi amenajat de către municipalitate în urmă cu câţiva ani, locuiesc oficial la ora actuală 470 de persoane. Locuinţele de aici au fost acordate în baza întocmirii de către solicitanţi a unor dosare, fiind vorba de cazuri sociale. Cheltuielile de întreţinere şi utilităţi sunt suportate de la bugetul local, presupunându-se că beneficiarii locuinţelor au un nivel de trai foarte scăzut.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
eu, 6 august 2010
asemenea controale se pot face si la vilcele in tiganie ca majoritatea tiganilor au lux ,cal si caruta primesc ajutoare sociale desi nu ar merita dar sa nu uitam ca tiganii voteaza.deci tiganii au citeste integral
''unu care gandeste'', 2 august 2010
Va spun eu ce cuib de banditi sant cazati la ''SING-SING''Mare parte din cei care locuiesc in caminul social respectiv 60% sant intradevar ''nevoiuasi''care isi duc traiul de pe o zi pe alta lucrand citeste integral
wow., 31 iulie 2010
astia tocmai ne-au spus ca apa este uda si cerul e albastru....... maaaaaare soc mi-au provocat afland ca locuiesc defapt altcineva in acele garsoniere... Doamne ce tara!!! :)))))))
radu, 31 iulie 2010
Uni locatari sunt asa de saraci ca au si masina la scara,cativa nu au numai una.Singura problema este ca nu le au pe nume, a avut cine sai invete ce sa faca.
Carcotasu, 30 iulie 2010
SING-SING bomba de infectie cu efect intarziat.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.