ACTUALITATE 9 august 2022

Continuă demersurile autorităților de la Reci pentru reabilitarea lacului

de David Leonard Bularca | 1144 vizualizări

Autoritățile locale au reușit până în acest moment să cumpere trei terenuri din jurul lacului din Reci. Urmează să mai fie achiziționate încă cinci terenuri, pentru ca demersurile de punere a lacului pe harta turistică a județului și a țării să ajungă în următorul punct, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Dombora Lehel. 

„Deci am început să cumpărăm terenurile de pe malul lacului. Cum am mai declarat, numai lacul este al nostru, și o fâșie de un metru, un metru jumătate. În formatul ăsta nu se poate investi și nu se poate exploata așa cum ar trebui lacul. Așa că mai economisim, mai punem niște bani deoparte, mai cumpărăm un teren. Desigur, nu avem încă fondurile suficiente să le cumpărăm pe toate, dar am achiziționat deja trei. Nu o să spun prețul, pentru că, ori de câte ore am declarat, întotdeauna se modifică prețul terenurilor... Mai sunt încă cinci terenuri de cumpărat (...). Spre finele anului viitor este posibil să reușim să avem cumpărate și cele cinci terenuri rămase, a spus edilul. 

Dombora Lehel ne-a declarat și că, până acum, proprietarii terenurilor au fost de acord cu vânzarea și au avut loc negocieri în privința prețurilor. Primăria este obligată să contracteze evaluatori autorizați, care stabilesc care este valoarea terenului, iar autoritățile locale nu pot să plătească mai mult decât suma stabilită de evaluator. 

În luna februarie, primarul spunea că lacul va fi în continuare de agrement și nu există intenția de a-l transforma în lac piscicol.

Anul trecut, în cadrul campaniei „Superlativele CovasnaMedia”, la categoria „Cea mai bună idee lansată în spațiul public din județul Covasna”, votanții au oferit locul I autorităților din comuna Reci, care au spus că vor să reabiliteze lacul și să extindă activitățile turistice din zonă. 

În contextul decernării titlului, primarul din Reci ne-a spus că vor trece cel puțin trei ani până când proiectul de reabilitare și modernizare a lacului și zonelor din împrejurimi va ajunge la finalizare și a punctat că acesta va fi exploatat de Primăria Reci, printr-o societate comercială care va fi înființată în acest scop. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.