ACTUALITATE 13 octombrie 2022

Consultații medicale gratuite spre finalul săptămânii, la Zăbala

de David Leonard Bularca | 365 vizualizări

Totul face parte dintr-un proiect al Crucii Roșii 

„Caravana de bine” va duce în comuna Zăbala personal medical și voluntari ai Crucii Roșii, astfel încât toți cetățenii din localitate care își doresc vor putea beneficia, vineri și sâmbătă, de o serie de controale medicale (EKG, ecograf, verificări oftalmologice și altele) gratuite. Programul se va desfășura la Căminul Cultural din comuna covăsneană. Oamenii care doresc să își facă analize trebuie să aibă la ei cartea de identitate. 

„Ne bucurăm să facem un anunț important pentru județul nostru. Timp de două zile, pe 14-15 octombrie, CARAVANA DE BINE A CRUCII ROȘII ROMÂNE se va afla în comuna Zăbala, la Căminul Cultural. 

O echipă numeroasă de oameni inimoși din București și Covasna: medici, asistenți medicali, voluntari și personal angajat al Crucii Roșii Române vor oferi locuitorilor din comunitate posibilitatea de a avea acces la consultații medicale gratuite pentru următoarele specializări: 

  • Cardiologie – EKG;
  • Medicină internă – ecograf;
  • Pediatrie;
  • Diabetologie;
  • Oftalmologie;
  • Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei.

Oricine, copil, bătrân sau tânăr, poate beneficia de aceste investigații, pentru a depista din timp diverse boli care pun în pericol sănătatea. Vă așteptăm la Caravana de Bine”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Crucii Roșii Covasna. 

Coordonatoarea voluntarilor de la Crucea Roșie Covasna, Opra Zsófia-Szende, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, că din județ vor fi în total 18 voluntari prezenți la acțiunea de la Zăbala. 

„Vin medici voluntari din București și ne alăturăm și noi cu 18 voluntari din județ. Împreună cu colegii noștri din București, plus medicii, derulăm acest program vineri și sâmbătă. Acest program este dedicat locuitorilor comunei (...). Este gratuit. Este important ca oamenii să vină cu cartea de identitate”, a spus aceasta.

De altfel, nu este pentru prima dată când voluntarii Crucii Roșii Covasna ajung la Zăbala, pentru că în primele luni ale anului au susținut diverse prezentări elevilor din localitate. 

„În perioada februarie – iulie, la Zăbala, la Școala Gimnazială numărul 1, am derulat un proiect prin care făceam diferite prezentări pentru elevii din clasele primare și gimnaziale, legate de igienă, prim ajutor, dezastre, bullying și așa mai departe. Deci am avut în fiecare lună diverse prezentări tematice. A fost prima parte a proiectului. Acum este a doua parte, caravana”, ne-a explicat Opra Zsófia-Szende.

Caravana face parte din campania națională de promovare a sănătății în comunitățile rurale și este implementată de Crucea Roșie Română, cu sprijinul financiar al organizației United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).

Sursa foto: Crucea Roșie Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.