ACTUALITATE 24 iunie 2015

Construcții de grădinițe începute și lăsate de izbeliște

de Mirela Cara Dragu | 698 vizualizări

În cadrul Proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii (P.R.E.T.), un proiect naţional cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare totală de 105 milioane de euro, la nivel naţional ar fi trebuit să se construiască și reabiliteze un număr de 750 de grădinițe.

Inspectorul școlar general Kiss Imre a atras atenția într-o conferință de presă organizată marți asupra faptului că, în cadrul acestui program, au fost demarate lucrări în șase localități covăsnene, respectiv: Floroaia Mică, Dobârlău, Ciumernic, Chichiș, Bobocea și Catalina, niciuna dintre acestea nefiind finalizate. „Este un program gestionat 100% de Ministerul Educației, care prevede construirea de grădinițe cu două până la opt săli de clase și care a fost demarat întâi pentru grădinițe cu două săli de clase, în 2013, în aceste șase localități”, a precizat inspectorul Kiss, care a adăugat că lucrările de construcție i-au revenit, în urma licitației făcute de Ministerul Educației, unei firme de construcții din Constanța, SC Rico SRL.

Conform contractului semnat, firma ar fi trebuit ca în decursul a doi ani să construiască 12 grădinițe cu două săli, însă până în prezent abia au fost efectuate lucrările prin care s-a început fundația unei părți din cele 12 grădinițe. „De ce vă spun aceste lucruri? Pentru că, aceste lucrări nefiind încă finalizate, Ministerul a demarat și construirea grădinițelor cu trei săli de clasă. În județul nostru au fost incluse în program grădiniţe cu trei clase la Belin, la Estelnic și la Araci. La Araci, terenul pe care se autorizase construcția a fost revendicat, deci aici este un impas care nu se știe când va fi rezolvat”, a explicat Kiss Imre, care a completat informația spunând că firma de construcții care va lucra această nouă serie de grădinițe din județ nu se cunoaște încă. Se va afla după licitații.

SC Rico SRL, în schimb, ar fi trebuit să finalizeze de mai multă vreme proiectele începute, dar acum a mai prelungit termenul de finalizare a lucrării până în luna noiembrie. Principalul motiv pentru care firma nu a fost în stare să finalizeze lucrările este dat de frecventele probleme cu personalul angajat, de la ingineri la muncitori. În plus, se pare că firma ar fi fost la un pas de insolvență, ceea ce explică întreaga situație pe care au creat-o în județ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.