ACTUALITATE 21 noiembrie 2013

Consiliul Local Moacșa ar putea fi dizolvat săptămâna viitoare

de Monica Vrânceanu | 60 vizualizări

Prefectura Covasna a fost citată într-un nou termen referitor la acțiunea introdusă în instanță pentru dizolvarea Consiliului Local Moacșa. Tribunalul Covasna a stabilit noul termen pentru data de 26 noiembrie, când, teoretic, CL Moacșa ar putea fi dizolvat de drept, urmând ca apoi să se înceapă demersurile pentru organizarea unor noi alegeri.

Prefectura Covasna a cerut dizolvarea CL Moacșa la începutul lunii septembrie, cazul fiind direcționat către Tribunalul Covasna, ca urmare a faptului că acest Consiliu nu s-a mai întrunit și n-a mai adoptat vreo hotărâre din luna aprilie a acestui an. În plus, CL a rămas fără cinci consilieri, după ce aceștia și-au dat demisia, astfel că nici n-ar exista majoritate de cvorum pentru învestirea în funcție a altor consilieri.

Potrivit prefectului Dumitru Marinescu, în acest moment singura soluție este dizolvarea în instanță a CL și organizarea de alegeri. Problema este însă că acest lucru va dura, deoarece organizarea alegerilor trebuie aprobată prin Hotărâre de Guvern, urmează o campanie electorală și abia apoi scrutinul. Dar asta ar putea deveni o problemă pentru unii bugetari din  Moacșa, cum ar fi profesorii. Căci în lipsa rectificării bugetului – care nu se poate face fără hotărâre de Consiliu, aceștia riscă să nu primească salariile pe luna decembrie.

Primarul comunei Moacșa, Bács Benke László, ne-a declarat însă că dizolvarea CL nu va avea niciun efect asupra bugetului comunei și implicit asupra salariilor profesorilor. Primarul susține că există o ordonanță guvernamentală care prevede clar că în situații de acest gen totul se poate rezolva prin dispoziție de primar.

Prin dispoziție de primar, pot rectifica bugetul, dar oricum avem bani la comună, nu e asta o problemă. Cert e că dispoziția de primar e sfântă și legală în astfel de situații”, a punctat Bács Benke László.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.