ACTUALITATE 16 decembrie 2014

Consiliul Județean Covasna va folosi anul viitor mai puține credite

de Covasna Media | 57 vizualizări

Consilierii judeţeni întruniţi luni în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Covasna din acest an au aprobat diminuarea valorii creditului bancar ce urma să fie contractat anul viitor pentru realizarea proiectelor europene. În loc de linia de credit de 40 de milioane lei, planificată iniţial, în 2015 vor fi utilizaţi doar 14 milioane de lei.

În cadrul şedinţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Henning László, a spus: „Veniturile proprii s-au majorat, de aceea am decis că nu vom avea nevoie de o sumă atât de mare pentru finalizarea celor două mari proiecte europene. Proiectul privind reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă «Dr. Fogolyán Kristóf», respectiv centrul de management al deşeurilor sunt investiţii uriaşe, cele 14 milioane de lei le vom utiliza pentru acestea, în caz că agenţia de plăţi întârzie cu transferul banilor.”

Autorităţile judeţene se pregătesc şi pentru anul viitor. Potrivit vicepreşedintelui „Cunoaştem care sunt priorităţile anului viitor care evident sunt proiectele europene. Nu mă refer doar la investiţiile noastre proprii, ci şi la cele derulate de autorităţile locale ale unor localităţi. Ciclul bugetar 2007-2013 a luat sfârşit, prin urmare, trebuie să închidem toate proiectele, până la 31 decembrie 2015. În paralel, vom trece la realizarea noilor proiecte europene din perioada 2014-2020, ca de exemplu, reabilitarea drumului Malnaş-Băi – Micfalău – Baraolt – Augustin – Măieruş pentru care va fi nevoie o investiţie financiară mai substanţială, astfel că realizarea acestui proiect este posibilă doar cu fonduri europene.”

Toate punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Judeţean au fost dezbătute şi aprobate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.