ACTUALITATE 3 aprilie 2013

Consiliul Judeţean Covasna a alocat jumătate de million de lei pentru biserici și capele mortuare

de Monica Vrânceanu | 580 vizualizări

Consiliul Județean (CJ) Covasna a cuprins în bugetul pe anul acesta fonduri în valoare de 507.000 lei pentru reabilitarea bisericilor, clădirilor bisericești și pentru construirea de capele mortuare.

Bisericile din județ au posibilitatea de a depune la CJ proiecte de finanțare pentru constucții bisericești și capele mortuare, președintele Consiliului, Tamás Sándor, declarând că „sprijinirea bisericilor este deosebit de importantă, deoarece acestea servesc la întărirea coeziunii comunităţilor”.

Potrivit lui Tamás Sándor, CJ înființează și în acest an un fond separat pentru finanţarea participării în tabere a tinerilor de diferite confesiuni. În cadrul programului pentru construirea de capele mortuare, lansat în urmă cu doi ani de către CJ Covasna, s-au depus  în anul 2011 zece solicitări de finanţare, 14 în anul 2012, și alte zece în acest an. CJ a alocat în acest an 40.000 de lei pentru finanțarea capelelor mortuare. În 2013 au fost deja înregistrate 161 peoiecte pentru finanţare nerambursabilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.