ACTUALITATE 23 octombrie 2008

Conflict între conducere şi angajaţi

de Covasna Media | 819 vizualizări

Cadre medicale de la unitate au semnat un memoriu în care aduc numeroase acuzaţii directorului interimar

Cadre medicale de la Centrul de Patologie Neuro-Musculară „Dr. Radu Horia” din Vâlcele acuză conducerea interimară a unităţii de o serie de măsuri sau tratamente necorespunzătoare, în acest sens înaintând un memoriu la cabinetul parlamentarului Petre Străchinaru şi la Prefectură, prin care solicită intervenţia. Memoriul face referiri la faptul că, după demisia directoarei dr. Ioana Baciu, atribuţiile au fost preluate interimar de directorul financiar contabil al Spitalului, Claudia Vigheci, care, potrivit semnatarilor, ar fi început o „campanie susţinută de hărţuire şi intimidare a personalului medicosanitar şi auxiliar”, şi pe care o acuză de „necunoaşterea problemelor instituţiei”, „tratament de intimidare şi umilire”, „atitudine dictatorială”, „încurajare a delaţiunii“ şi altele. Potrivit acestui memoriu, Spitalul s-ar fi transformat într-o cazarmă în care sunt lacăte la tot ...

Cadre medicale de la unitate au semnat un memoriu în care aduc numeroase acuzaţii directorului interimar

Cadre medicale de la Centrul de Patologie Neuro-Musculară „Dr. Radu Horia” din Vâlcele acuză conducerea interimară a unităţii de o serie de măsuri sau tratamente necorespunzătoare, în acest sens înaintând un memoriu la cabinetul parlamentarului Petre Străchinaru şi la Prefectură, prin care solicită intervenţia. Memoriul face referiri la faptul că, după demisia directoarei dr. Ioana Baciu, atribuţiile au fost preluate interimar de directorul financiar contabil al Spitalului, Claudia Vigheci, care, potrivit semnatarilor, ar fi început o „campanie susţinută de hărţuire şi intimidare a personalului medicosanitar şi auxiliar”, şi pe care o acuză de „necunoaşterea problemelor instituţiei”, „tratament de intimidare şi umilire”, „atitudine dictatorială”, „încurajare a delaţiunii“ şi altele. Potrivit acestui memoriu, Spitalul s-ar fi transformat într-o cazarmă în care sunt lacăte la tot pasul, apro vizionarea cu alimente este precară şi derularea programului de sănătate este blocată din lipsa materialelor şi reactivilor necesari. „Centrul, cu o cazuistică ce se referă la patologia neuro-musculară cu determinism genetic a copilului şi adultului tânăr, a ajuns să se transforme prin internări necontrolate într-o patologie a bolnavului vârstnic, bolnavii cu afecţiuni neuro-musculare ce ţin de profilul acestei unităţi găsindu-şi cu greu un loc pentru internare în vederea stabilirii diagnosticului şi tratamentului corespunzător“, susţin cadrele în cauză. Mai mult, acestea pun sub sem nul întrebării obiectivitatea numirii directoarei în postul de director financiar, având în vedere că din comisie făcea parte şi directorul executiv adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică, tatăl vitreg al acesteia.

Bilete de voie

Directoarea Claudia Vigheci a respins acuzaţiile aduse la adresa sa şi a declarat că nu a intervenit în partea medicală a Spitalului şi chiar a solicitat din partea Ministerului Sănătăţii numirea unui director medical interimar, până la organizarea concursului, şi aşteaptă răspuns în acest sens. Aceasta consideră că ceea ce i-a deranjat pe angajaţii care au semnat memoriul este faptul că a impus prezenţa la program, respectiv a introdus biletele de voie în cazul în care aceştia vor să plece pe durata programului. „Ceea ce i-a deranjat a fost faptul că am impus prezenţa la program, sunt persoane care la 12 fără un sfert pleacă acasă (...) Avem birou de internări, acolo se fac programările, pacienţii sunt cei vechi, de zeci de ani, nu m-am băgat. La achiziţii avem personal responsabil prin decizie managerială pentru achiziţii de medicamente şi reactivi, n-am avut niciun drept aici”, a afirmat Claudia Vigheci. Aceasta a amintit şi de problema parcării în curtea Spitalului, precizând că pompierii nu permit ca parcarea să fie plină, prin urmare a purtat discuţii cu primarul să se amenajeze o parcare în apropierea Spitalului. Cât despre prezenţa tatălui vitreg în comisia de examinare, directoarea a admis acest fapt, cu menţiunea că acesta nu a avut drept de veto sau de decizie, ci comisia a avut un preşedinte, reprezentant al ministerului, care a decis. Deputatul Petre Străchinaru a afirmat că este de competenţa Ministerului Sănătăţii să rezolve problema în această unitate care îi este subordonată şi a mai spus că se va adresa ministrului pentru a-i cere oficial să cerceteze situaţia, pentru a nu fi afectată activitatea Spitalului în cazul în care s-ar adeveri cele spuse. Spitalul „Dr. Radu Horia” este singura unitate de profil din România, cu o experienţă de aproape 40 de ani în domeniu, şi care în prezent presupune internarea periodică, de 2-3 ori pe an, maximum 21-30 de zile. Unitatea se adresează tuturor persoanelor cu afecţiuni neuromusculare din ţară, atât copii cât şi adulţi şi dispune de 81 de paturi, în fiecare an venind la spital peste o mie de pacienţi din toată ţara, atât iarna cât şi vara.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.