ACTUALITATE 28 ianuarie 2014

Conferințe informative de Ziua Internațională a Cancerului

de Monica Vrânceanu | 104 vizualizări

4 februarie este Ziua Internațională a Cancerului, iar aceasta va fi marcată de Spitalul Județean de Urgențe Sfântu Gheorghe printr-o serie de evenimente menite să atragă atenţia asupra importanţei depistării precoce a cancerului mamar. Astfel, la Incubatorul de Afaceri vor fi susținute mai multe prezentări care vor oferi informații legate de simptomatologia şi tratamentul cancerului mamar respectiv modalităţile şi importanţa auto-examinării. Purtătorul de cuvânt al SJU, Pataki Annamaria, a declarat că prezentările vor fi susținute de specialiștii Spitalului. Conferințele vor începe la ora 16, iar prima, intitulată „Cancerul mamar”, va fi susținută în limba română de dr. Lucia Cristina Taflan și în limba maghiară de András Réka Katalin, urmând ca Gergely Katalin să vorbească în limba maghiară despre screeningul care poate salva vieţi.

„Depistarea cancerului într-o fază incipientă creşte semnificativ rata de supravieţuire şi reduce formarea metastazelor. Screeningul periodic reprezintă un pas important în depistarea precoce a bolii. Auto-examinarea, examinările clinice de specialitate şi mamografiile pot salva vieţi”, a explicat Pataki.

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer la femei, fiind o boală frecventă la femeile în vârstă de peste 50 de ani. Datele Institutului Naţional de Statistică arată că în anul 2012 au fost diagnosticate cu cancer de sân 6.000 de românce, iar 90% dintre femei au aflat despre boală într-o formă avansată, ceea ce a scăzut dramatic şansele de supravieţuire.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.