ACTUALITATE 15 noiembrie 2012

Concurs de torturi la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 214 vizualizări

Sâmbătă, la Incubatorul de Afaceri va avea loc o serie de evenimente destinate diabeticilor

Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet din județul Covasna va organiza sâmbătă un concurs de torturi „diabetice”. Condiția esențială a participării este aceea ca torturile să nu conțină ingrediente interzise diabeticilor, în special zahăr.

Asociația va sărbători și anul acesta Ziua Mondială a Diabetului (14 noiembrie). Sâmbătă la Incubatorul de Afaceri va avea loc o serie de evenimente destinate diabeticilor, în afară de concursul menționat mai sus vor fi și discuții pe tema prevenirii diabetului. Diabeticii și-au dat întâlnire sâmbătă la ora 10 în fața Parcului Elisabeta pentru o poză de grup, după care vor merge la Incubatorul de Afaceri.

În județul Covasna sunt 6.000 de diabetici, cel mai tânăr dintre ei abia a împlinit vârsta de 2 ani. 1.500 de bolnavi au nevoie de tratament cu insulină, și în jur de 3.000 urmează tratament medicamentos. Cu toate că statul decontează medicația diabeticilor, această boală este costisitoare. Casa de Asigurări de Sănătate decontează 100 de benzi de testare o dată la trei luni, dar pentru a putea monitoriza nivelul de glicemie pacienții au nevoie de 100 de benzi într-o singură lună. De asemenea, produsele destinate acestui segment de populație sunt puține și scumpe, de exemplu o banală napolitană costă 4 lei, pe când prețul uneia cu zahăr este de 2 lei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.