ACTUALITATE 21 ianuarie 2013

Concluziile Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe: Taximetriștii nu respectă locurile de staţionare și încurcă circulația

de Monica Vrânceanu | 430 vizualizări

Taximetriștii nu respectă locurile de staţionare și încurcă circulațiaPoliția Locală din Sfântu Gheorghe efectuează controale continue printre taximetriști, iar cea mai mare problemă pe care o sesizează oamenii legii o reprezintă nerespectarea de către șoferii de taxi a locurilor de parcare din stațiile special proiectate pentru ei.

Șeful Poliției locale, Hadnagy István, spune că nu au organizat încă acțiuni axate pe taximetriști, însă periodic au probleme cu aceștia atunci când vine vorba despre locurile de staționare, deoarece nu le respectă și de cele mai multe ori ajung să încurce traficul, mai ales în orele de vârf.

„S-au verificat și autorizațiile necesare pentru taximetriști, am mai găsit mici nereguli dar nimic alarmant, semn că totuși aici se respectă regulile. Plus că vorbim de tot mai multe taximetre aparținând firmelor și de mai puține taximetre independente”, a declarat Hadnagy.

Potrivit celor de la Primăria Sfântu Gheorghe, în oraș avem peste 200 de autorizații de taxi, însă nu toate sunt active; ultimele autorizații au fost eliberate în 2008 și, anul viitor, ar urma să se organizeze o nouă licitație pentru autorizații.

Controale la taximetriști au efectuat cu câteva luni în urmă și cei de la Serviciul județean de Metrologie Legală Covasna. Controalele au vizat 53 de taximetre și aparatele de taxat ale acestora. Potrivit celor de la Metrologie, a fost aplicată o singură amendă, în valoare de 500 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.