ACTUALITATE 22 iunie 2017

Concerte de chitară și fanfară în orașul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2292 vizualizări

Odată cu deschiderea oficială a noului sezon turistic din stațiunea balneoclimaterică de interes național din orașul Covasna, dar și odată cu startul vacanței de vară, în localitate s-au înmulțit evenimentele culturale, pregătite deopotrivă pentru turiști, dar și pentru localnici.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă venit din partea Casei de Cultură a orașului Covasna, „vineri, pe data de 23 iunie a.c. de la ora 16:30, Cercul de Chitară Clasică al Casei Orăşeneşti de Cultură Covasna va prezenta un mic concert cu ocazia sfârşitului de an şcolar. Vă aşteptăm cu drag în sala mare a Casei de Cultură, dacă doriţi să petreceţi după-masa de vineri cu muzică de chitară de calitate, prezentat de elevii Cercului. Conducătorul formaţiei este dl. prof. Kurta Béla, iar invitat special Nagy Róbert-Andrei din Sfântu Gheorghe. Intrarea este liberă”.

Un al doilea eveniment va avea loc săptămâna viitoare, când fanfara orașului Pápa din Ungaria, localitate înfrăţită cu oraşul Covasna, va susţine două concerte de vară, în aer liber, în Parcul Central și în Parcul Hotelului Bradul, de lângă Valea Zânelor. Primul, cel din Parcul Central, va avea loc marți, pe 27 iunie, iar al doilea miercuri, pe 28 iunie. Ambele evenimente vor începe la ora 20:00. Dirijorul fanfarei ungurești este Horváth Adrián.

Evenimentele culturale gratuite au rolul, spun autoritățile locale, de a desăvârși șederea turiștilor în orașul Covasna, pentru a le asigura un sejur cât mai plăcut. Anual, până la 50.000 de persoane din toată țara, dar și din străinătate, vizitează stațiunea Covasna, recunoscută pentru apa minerală binefăcătoare, aerul curat și tratamentele specifice de la spitalul de cardiologie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.