ACTUALITATE 10 septembrie 2010

Comerţ, consultanţă, confecţii

de Ana Sidon | 55 vizualizări
Așa arată deocamdată oferta de locuri de muncă pentru Bursa absolvenţilor din data de 24 septembrie Conducerea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) pregătește o nouă ediție din Bursa locurilor de muncă ce va avea loc în sala Clubului El Passo, în data de 24 septembrie. Invitații au fost trimise către aproximativ 400 de agenți economici, dintre care au răspuns deocamdată câțiva, cu aproape 60 de locuri de muncă declarate, în domeniile comerț, consultanță și confecții. „Credem că în ultima

Așa arată deocamdată oferta de locuri de muncă pentru Bursa absolvenţilor din data de 24 septembrie

Conducerea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) pregătește o nouă ediție din Bursa locurilor de muncă ce va avea loc în sala Clubului El Passo, în data de 24 septembrie.

Invitații au fost trimise către aproximativ 400 de agenți economici, dintre care au răspuns deocamdată câțiva, cu aproape 60 de locuri de muncă declarate, în domeniile comerț, consultanță și confecții.

„Credem că în ultima săptămână vom avea o mai mare deschidere din partea angajatorilor. Una dintre probleme rămâne în continuare regimul emiterii actelor de studii”, a declarat directorul AJOFM, Kelemen Tibor.

Acesta a explicat astfel că greutățile apar atunci când este vorba despre absolvenții care nu au putut să susțină licența și nu primesc certificat de absolvire, iar lipsa acestor documente reprezintă o problemă în a primi de la șomaj banii cuveniți prin lege.

O situație aparte este și la Universitatea Sapientia, care neavând deocamdată autorizație pentru ca absolvenții ei să poată susține aici licența, ei merg pentru acest lucru la Universitatea Babeș Bolyai. Aici, în cazul în care pică licența, ei nu pot primi certificatul de absolvire, prin urmare nu pot beneficia de bani.

„Am discutat și cu decanul de la Mureș, și cu cel de la Miercurea Ciuc al Universității Sapientia, despre ce soluții se pot identifica pentru a rezolva această problemă. Soluția este ca în regimul actelor de studii să se reglementeze și situația Sapientia, pentru că altfel este un handicap al Universității”, a explicat directorul AJOFM.

Fără acest certificat, absolventul este luat în evidență, dar nu primește banii. Numeroși absolvenți covăsneni s-au prezentat până acum la sediul AJOFM pentru a fi luați în evidențe, iar conducerea instituției comunică cu universitățile cu care este necesar pentru aceste probleme privind documentele de studii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.