ACTUALITATE 9 ianuarie 2013

Comercianţii se pregătesc de reduceri

de Monica Vrânceanu | 107 vizualizări

Pe 15 ianuarie începe sezonul reducerilor la încălțăminte și îmbrăcăminte.

Comercianţii se pregătesc de reduceri

Din 15 ianuarie începe sezonul reducerilor, așa că toți comercianții de încălțăminte și îmbrăcăminte vor putea vinde cu reducere colecțiile de toamnă-iarnă. Astfel, cei care până acum nu și-au permis achiziționarea unor articole din pricina prețurilor ridicate, ar putea avea șansa de a le cumpăra la reducere, dacă stocul acestora nu a fost epuizat.

Perioada legală de reduceri este între 15 ianuarie – 15 aprilie, iar comercianții trebuie să depună notificări la primării cu 15 zile înainte de ziua în care încep reducerile.

Până acum, la Primăria Sfântu Gheorghe au fost depuse două astfel de notificări, însă potrivit reprezentantului Primăriei, Papp Mariana, notificările mai au timp să vină, existând o medie de 40 de notificări în fiecare an pentru reducerile de iarnă.

Potrivit legii, vânzarea la preț redus are ca scop lichidarea stocurilor sezoniere, iar reduceri de acest fel pot face inclusiv magazinele second-hand. Legea prevede că produsele care pot fi supuse soldării sunt articolele de îmbrăcăminte, articolele de blănărie-pielărie, confecţiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, ţesăturile, marochinăria, încălţămintea şi articolele sezoniere de sport-turism.

În plus, în perioada de soldare, preţul redus trebuie afişat lângă cel vechi, astfel încât clienţii să constate diferenţa de cost, procentul de discount fiind de asemenea expus în mod vizibil, lizibil şi fără echivoc. Magazinele au obligaţia să-şi facă stocul de marfă cu 15 zile înainte de debutul reducerilor, stoc ce nu va fi reînnoit în cursul vânzărilor de soldare. Nerespectarea prevederilor legale referitoare la reducerile de preţ se sancţionează cu amenzi contravenţionale care pot ajunge până la 20.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.