ACTUALITATE 26 aprilie 2019

Comemorarea victimelor accidentelor de muncă

de Covasna Media | 499 vizualizări

Ziua Internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă

La 28 aprilie a fiecărui an la nivel mondial se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă şi, totodată,  se onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale.  

Cu această ocazie, în data de 24 aprilie 2019, la sediul I.T.M. COVASNA a fost organizat un simpozion cu această temă. La simpozion au luat parte angajatori, reprezentanţi ai lucrătorilor, membrii din serviciile interne sau externe de prevenire şi protecţie precum şi inspectori de muncă din cadrul inspectoratului teritorial de muncă. Acţiunea a început cu păstrarea unui moment de reculegere în amintirea victimelor accidentelor de muncă. Anul acesta, ziua de 24 aprilie este ziua în care ne gândim la victimele accidentelor de muncă şi ale îmbolnăvirilor profesionale şi reprezintă un prilej de reculegere şi de a gândi modalitaţi noi, prin care să sprijinim cu efort comun diminuarea suferinţei pe care aceste evenimente neplacute şi nedorite o provoacă, direct şi indirect. Conştientizarea angajatorilor cu privire la importanţa prevenţiei şi a protecţiei cu scopul reducerii efectelor pe care bolile profesionale le au reprezintă pasul înainte pe care ni l-am propus, astfel încât fiecare să ajungă sănatos acacă.

În cadrul acţiunii au fost prezentate aspecte curente din activitatea de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă,  pentru că rezultate bune se pot obţine numai cu lucrători sănătoşi care îşi desfăşoară activitatea  fără pericole, în condiţii de muncă sigure. Statisticile puse la dispoziţia participanţilor au relevat aspecte legate de dinamica accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale din ultimii ani la nivel naţional, dar şi la nivelul judeţului Covasna.

(Inspector Şef Ördög Lajos)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.