ACTUALITATE 16 octombrie 2019

Combinația dintre beție și șoferie i-a adus o reținere pentru 24 de ore

de Iulia Drăghici - Taraș | 1210 vizualizări

Rezultatele probelor biologice au arătat o alcoolemie de 2,80 gr/l alcool pur în sânge

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Sfântu Gheorghe, după ce, din cauza unei beții de zile mari, a provocat un accident pe strada Stadionului din reședința de județ. Rezultatele probelor biologice au arătat o alcoolemie de 2,80 gr/l alcool pur în sânge. 

Măsura reținerii pentru 24 de ore a șoferului implicat în accidentul de duminică, petrecut pe strada Stadionului, s-a dispus luni, 14 octombrie, începând ora 16:00. 

Conform procedurilor, în urma recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că cel în cauză avea la prima recoltare de sânge o alcoolemie de 2,71 gr/l alcool pur în sânge, iar în cazul recoltării celei de-a doua probe o alcoolemie de 2,80 gr/l alcool pur în sânge.

Având în vedere modalitatea și împrejurările de comitere a faptei, respectiv gradul foarte ridicat de alcoolemie pe care acesta îl avea în sânge, organul de cercetare penală a apreciat că s-a creat o stare de pericol pentru relațiile sociale, care s-a materializat prin producerea unui accident de circulație, motiv pentru care, prin ordonanță, la data de 14.10.2019, începând cu ora 16:00 s-a dispus față de conducătorul auto măsura reținerii pentru 24 de ore”, arată un comunicat de presă transmis marți de IPJ Covasna. 

Accidentul în cauză s-a petrecut duminică noaptea, în jurul orei 22:20. În urma evenimentului rutier, au fost avariate trei mașini parcate regulamentar. Pentru că, la momentul sosirii la fața locului, conducătorul auto mirosea a alcool, polițiștii l-au dus la spital pentru a i se preleva probe biologice. 

La data de 13.10.2019, în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Sfântu Gheorghe au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană de sex masculin, în timp ce conducea un autoturism pe str. Stadionului din mun. Sfântu Gheorghe, a acroșat două autoturisme parcate regulamentar.

În urma deplasării la fața locului polițiștii au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 56 ani care, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscop cu aparatul etilotest, indicând valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, au fost identificate un nr. de trei autoturisme avariate parcate regulamentar”, a transmis luni IPJ Covasna, printr-o informare de presă. 

Polițiștii i-au deschis atunci șoferului dosar de cercetare penală.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.