ACTUALITATE 1 octombrie 2014

Combină de tocat siloz pentru Composesoratul Băţanii Mari

de Székely Emőke | 1075 vizualizări

Marţi a avut loc predarea oficială a combinei de tocat siloz Composesoratului, respectiv Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Băţanii Mari, utilajul fiind achiziţionat de către Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic.

Cu ocazia evenimentului, Orbán Miklós, preşedintele Asociaţiei Agrosic a spus: „Am convingerea că utilajul a ajuns pe mâini bune şi sper că acesta va sta la dispoziţia fermierilor din zona Baraoltului pe toată perioada sezonului viitor.”

„Asociaţia a fost înfiinţată cu scopul de a ajuta fermierii din judeţul Covasna, pe acei oameni care nu au posibilitate de a accesa fonduri europene nerambursabile” – a precizat Nagy József, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, adăugând că Băţanii Mari a fost printre primele localităţi care a intrat în Asociaţia Agrosic şi a depus un proiect pentru achiziţionarea unui utilaj agricol pe care l-a şi primit. Oficialul a atras atenţia că tot mai multe localităţi beneficiază de utilaje agricole prin Asociaţia Agrosic.

Directorul Direcţiei Agricole Covasna, Könczei Csaba, a reamintit că Băţanii Mari este prima comună din judeţ care a depus o cerere de finanţare. Este un fapt interesant că localitatea se află în linia întâi a sectorului creşterii bovinelor din România. „Datorită combinei de tocat siloz am reuşit să rezolvăm încă o problemă: începând de anul viitor, însilozarea furajelor se poate efectua în timp util. Pe lângă aceasta, un alt scop al nostru este demararea, prin aceste utilaje, a unei colaborări între fermieri, pentru ca fermierii mici şi mijlocii să poată lucra împreună mai eficient.”

Prezenţi la eveniment, primarul comunei, Simon András, conducătorul Composesoratului Băţanii Mari, Bocskor László, precum şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Băţanii Mari, Szilágyi Bartha Gábor, şi-au exprimat bucuria pentru primirea acestui utilaj care se dovedeşte a fi şi mai util, putând fi utilizat şi la însilozarea ierbii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.