ACTUALITATE 11 septembrie 2013

Codruţ Opaiţ: "Noua Lege a câinilor maidanezi nu va rezolva problema"

de Monica Vrânceanu | 130 vizualizări

Liderul PDL Covasna, Codruț Opaiț, este de părere că legea adoptată marți în Parlament cu privire la câinii maidanezi nu va rezolva această problemă, deoarece este evazivă și nu oferă soluții clare.

Codruț Opaiț a declarat că deși PDL a depus acum câțiva ani în Parlament o lege referitoare la câinii vagabonzi, USL a evitat adoptarea acesteia din teama de a nu pierde electorat. După drama de săptămâna trecută însă, când un băiețel de 4 ani a fost sfâșiat de câini în București, legea a fost în sfârșit adoptată de parlamentari, însă nu în forma propusă de PDL, ci cu modificări.

Modificările arată că acei câini vagabonzi care ajung în adăposturi pot fi eutanasiați dacă în două săptămâni nu li se soluționează situația. După cum se vede, nu zice clar nimic, se lasă o portiță de incertitudine, care va fi speculată de unii sau alții, la presiunile ONG-urilor. E cu atât mai frustrant cu cât câinii comunitari sunt o problemă mai veche decât perioada comunistă, căci am găsit o scriere de-a lui Eminescu, care îi cerea prefectului de Dorohoi să ia măsuri cu privire la un câine comunitar care-l mușcase pe poet. Problema comunitarilor s-a accentuat odată cu demolările impuse de Ceaușescu în București, iar acum trebuie rezolvată prin măsuri tranșante. Eutanasierea se poate face civilizat, fără suferințe pentru animale… Nu vom fi priviți deloc prost dacă îi eutanasiem, din moment ce în Germania, de exemplu, un cățel care mușcă este împușcat direct”, a explicat Codruț Opaiț, care consideră că proiectul de lege adoptat de Parlament nu va răspunde în totalitate cerințelor din România și, mai devreme sau mai târziu, ne vom confrunta din nou cu probleme pe acest subiect.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
lili, 12 septembrie 2013
Si cine i-a impiedicat pe PDListi s-o modifice conform cerintelor CC a Romaniei si sa rezolve o data pentru totdeauna problema maidanezilor ??!!!!!!!!
Avram, 12 septembrie 2013
Lili informeaza-te mai bine, PDL a trecut legea prin parlament dar domnul Ponta impreuna cu USL au atacat-o la CC.
lili, 12 septembrie 2013
PDL a fost la guvernare 4 ani. De ce nu a rezolvat problema, ca doar avea majoritate impreuna cu UDMR si treceau legile si ordonantele Dlui Boc pe banda rulanta!! Legea cu maidanezii de ce nu ati citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.