CNMV, la aniversarea de 10 ani în lumea voluntariatului
Anul acesta s-au împlinit 10 ani de voluntariat în cadrul parteneriatului S.N.A.C. – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” – Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe – structura Olteni şi Centrul de Plasament nr. 6 Olteni.
Activităţile din cadrul Strategiei Naționale de Acţiune Comunitară încurajează implicarea elevilor şi tinerilor ca voluntari în activităţi desfăşurate cu copiii aflați în dificultate, în scopul susţinerii procesului de incluziune socială a acestora. Parteneriatul SNAC este un mijloc prin care dezvoltăm la elevi atitudini de acceptare, toleranţă şi empatie.
Acești 10 ani au fost plini de activităţi, de implicare activă şi personală, toate reprezentând o provocare, dar și de posibilitatea de a se cunoaşte, de a interacţiona, de a socializa, de a participa împreună chiar şi la festivaluri.
Aceste participări au arătat că atât beneficiarii, cât şi voluntarii au dobândit mai multă siguranţă, încredere personală şi emoţională, au reuşit să îşi aprecieze mai mult propria valoare şi propriile merite, să îşi dezvolte propriile abilităţi şi talente.
Toate acestea au contribuit la dezvoltarea emoţională, i-au făcut să trăiască emoţii puternice care au dus la mom ente unice, la noi prietenii, la fiecare activitate dar în primul rând la Concursul de dans „Împreună pentru viitor” un proiect demarat acum 10 ani, cu prima ediţie de la Târgu Mureş.
În perioada 26–28 mai, tot la Târgu Mureş pe scena Palatului Culturii s-a desfăşurat etapa naţională a Concursului Naţional de dans „Împreună pentru viitor”, concurs aflat la a X-a ediţie, fiind iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Asociaţia Children’s High Level Group sub forma unui festival naţional. Anul acesta au participat 25 de echipe din toată ţara, echipe calificate pe primul loc la etapele regionale şi echipe invitate special.
La acest festival naţional judeţul Covasna a fost reprezentat de echipa „Celtic Footstep” la secţiunea dans modern, formată din elevi ai clasei a VI-a, voluntari de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”: Florescu Nicoleta Narcisa, Zamfir Roberta Elena, Marin Maria Anastasia, Iordache Andreea, Tomescu Papuc Sebastian, Fancsali Adrian, un grup de copii sensibili ce au oferit din bucuria dansului, jocului şi prieteniei beneficiarilor din cadrul Structurii Olteni a Şcolii Gimnaziale Speciale.
Programul lor a impresionat prin mesajul transmis, prin efectele speciale şi nu în ultimul rând prin dans. Au primit aplauzele celorlalţi participanţi şi au fost premiaţi cu diplome şi medalii, dar cel mai mult a contat faptul că au fost împreună, pe scenă, aplaudaţi şi remarcaţi. O reprezentaţie de nota 10, un spectacol pe măsură.
Mulţumim doamnelor profesoare Orza Csilla, Koncz Andrea, Bacs Agnes şi Szucs Monika din cadrul Structurii Olteni a Şcolii Gimnaziale Speciale, domnului Kovács István – director Centrul Plasament nr.6 Olteni, domnului profesor Bajko Levente Attila şi directorilor şcolilor implicate în parteneriat.
Prof. Elena Suncă, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”