ACTUALITATE 28 august 2020

CL a aprobat proiectul care prevede instalarea a opt semafoare noi în Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1658 vizualizări

Acestea vor fi amplasate pe două dintre cele mai circulate străzi din municipiu 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate „Instalare sistem de semaforizare cu buton la trecerile de pietoni” a fost aprobat de Consiliului Local în ședința ordinară de joi, 27 august. Așadar, două dintre cele mai circulate străzi din municipiul Sfântu Gheorghe, Lt. Păiuş David și Lunca Oltului, vor avea opt semafoare noi.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în ședința ordinară de joi, 27 august, proiectul pentru aprobarea studiului de fezabilitate a unei investiții care prevede amplasarea a opt semafoare noi pe două dintre străzile din municipiu. 

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba ne-a spus săptămâna aceasta că străzile vizate, adică Lt. Păiuş David și Lunca Oltului, sunt în continuare nesigure pentru pietoni. Lumina intermitentă care are rolul de a atrage atenția șoferilor nu este o măsură suficientă, pentru că unii dintre aceștia continuă să circule cu viteză mare în acele zone. 

Urmează ca suma necesară amplasării acestor semafoare, adică 1.065.180 de lei, cu TVA, să fie introdusă în buget, iar ulterior va avea loc licitația pentru proiectul tehnic, a precizat viceprimarul. 

Studiul de fezabilitate, elaborat de o firmă din Brașov, prevede semaforizarea a câte patru treceri de pietoni situate pe străzile Lt. Păiuş David și Lunca Oltului. 

Lucrările de semaforizare a trecerilor de pietoni presupun, conform proiectului, montarea de stâlpi noi pentru semafoare, câte doi la fiecare trecere de pietoni, de o parte și de cealaltă a străzii și semafoare dotate cu buton pentru pietoni, astfel încât traversarea se va face la cerere. 

Totodată, în proiect se arată că semafoarele vor fi dotate cu sistem de supraveghere video și cu un sistem acustic pentru nevăzători. Acestea vor fi supraluminate pe timpul fazei de traversare. 

Instalațiile de semaforizare vor fi montate la trecerile de pietoni de la MaviProd S.A., Zambelli/S.C. Scule de Filetat S.A., la strada Mică, Rompetrol, SDEE Transilvania Sud S.A., la strada Kökényes, lângă Olympia Fitness și la Fabrica de Lapte, se arată în aceeași sursă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.