ACTUALITATE 1 octombrie 2021

CJSU: 5 localități covăsnene, noi restricții în contextul pandemiei

de David Leonard Bularca | 12930 vizualizări

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna a adoptat, joi, 30 septembrie, o serie de noi reguli pentru cinci localități covăsnene, după ce rata de infecție cu virusul SARS-COV-2 a depășit 2/1.000 (la Chichiș, Sfântu Gheorghe, Bodoc și Ozun), respectiv 3/1.000 (la Covasna). 

În anexa Hotărârii CJSU Covasna cu numărul 103 se arată faptul că Orașul Covasna are o incidență de 3,37/1.000 de locuitori. Noile restricții intră în vigoare de vineri, 1 octombrie.

Printre noile reguli instituite aici se numără: 

  • în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție; 
  • organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție; 
  • organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, iar participarea este permisă doar persoanelor care au certificat verde. 

Care sunt restricțiile după depășirea pragului de 2/1.000

În aceleași documente se arată că patru localități covăsnene au depășit rata de 2/1.000 de locuitori: Chichiș (2,67/1.000), Sfântu Gheorghe (2,46/1.000), Bodoc (2,32/1.000) și Ozun (2,15/1.000). 

Și aici intră în vigoare, de vineri, 1 octombrie, noi restricții, printre care: 

  • în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • în spațiile închise sau deschise competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Acestea sunt primele localități covăsnene în care se instituie noi măsuri, pentru prima dată în valul 4 al pandemiei de COVID-19.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.