ACTUALITATE 23 martie 2016

Cititorii „Observatorul de Covasna” află „Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart?”

de Iulia Drăghici - Taraș | 968 vizualizări

A doua carte cadou care ajunge la abonaţii ziarului „Observatorul de Covasna” este „Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart?”, scrisă de Yona Zeldis McDonough, cu ilustraţii de Carrie Robbins și însoțește numărul de astăzi al ziarului nostru.

Biografia „amuzantă şi minunat ilustrată”, cum înşişi autorii o definesc, spune povestea „băiatului de şase ani care a impresionat-o pe împărăteasa Austriei cu geniul său de pianist”, a „compozitorului care a scris peste 600 de concerte, sonate, simfonii şi opere în doar 35 de ani de viaţă” şi a „muzicianului serios căruia îi plăcea să spună glume infantile”, adică a unicului şi celebrului Wolfgang Amadeus Mozart.

„Pe vremea lui Wolfie nu se putea asculta muzică altfel decât interpretată în direct. Nu existau CD-uri, casete sau discuri. Regii şi prinţii angajau muzicieni ca Mozart ca să scrie şi să interpreteze muzică numai pentru ei. În felul acesta erau mereu înconjuraţi de muzică minunată”, scrie, printre altele, în cartea care de azi ajunge, gratuit, în bibliotecile abonaţilor ziarului „Observatorul de Covasna”.

Cartea, care are 112 pagini, a fost publicată în anul 2015, la editura Pandora M. Traducerea din limba engleză a făcut-o Camelia Ghoic. Volumul este primul dintr-o colecţie care îi mai cuprinde şi pe Isaac Newton, Pablo Picasso sau Marco Polo. Pe toate aceste personaje fabuloase, cititorii, fie ei copii, dar și adulți, le pot redescoperi sub forma acestor biografii ce vor însoți ziarul nostru. Achiziționând fiecare carte, cititorii vor putea avea la sfârșitul anului o colecție completă marca „Cine a fost?”.

În cazul în care nu sunteți abonați, cărțile pot fi achiziționate de la chioșcurile de presă împreună cu ziarul, la un preț promoțional de 14,99 de lei, până la epuizarea stocului.

„Este o inițiativă venită în sprijinul părinților, dar și educatorilor. Genul acesta de cărți fac mult mai ușoară promovarea unor informații de cultură generală. Cred că detaliile despre Mozart, Newton, Einstein sau Picasso, trebuie să facă parte din bagajul cultural al fiecărui individ. Noi încercăm prin promovarea acestei colecții să aducem cultura mai aproape de publicul larg. Nu îmi închipui un viitor în care copiii de astăzi să nu știe cine a fost Mozart. Totodată prin oferirea cărții gratuit pentru abonați, dorim să le arătăm încă o dată că anul acesta merită mai mult ca oricând să fii abonat «Observatorul de Covasna»”, a declarat Daniel Şanta, directorul ziarului.

În luna februarie, la abonaţi a ajuns prima carte oferită cadou, „Dumitru-Dorin Prunariu – biografia unui cosmonaut”, scrisă de Annie Muscă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.