ACTUALITATE 15 septembrie 2022

Circulația trenurilor Întorsura Buzăului - Brașov începe din 19 septembrie

de David Leonard Bularca | 1515 vizualizări

Care este programul oficial

Circulația trenurilor pe ruta Întorsura Buzăului - Brașov, și retur, va fi reluată începând de luni, 19 septembrie. Regio Călători a publicat pe site-ul propriu programul

Un bilet întreg de la Întorsura Buzăului la Brașov și invers va costa 6,5 lei, iar pentru copii prețul este redus la jumătate, conform site-ului regiocalatori.ro. 

Pentru a verifica dintr-o altă sursă oficială data a inaugurării, redacția CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna a sunat la serviciul de relații cu clienții al Regio Călători, iar operatorul call center a confirmat informația conform căreia circulația trenurilor pe această rută va fi reluată din 19 septembrie.

O altă confirmare că traficul feroviar spre Întorsura Buzăului se reia de luni a transmis și reprezentantul PSD Covasna, primarul din Dobârlău, Bogdan Barbu. Într-o postare pe Facebook, el a precizat și că mai urmează până atunci alte câteva verificări, la fața locului și birocratice.

Vineri este programată să aibă loc recepția lucrărilor, susține reprezentantul PSD Covasna. 

„Pe 19 septembrie la ora 04.32 va pleca din Întorsura Buzăului primul tren de călători spre Brașov, după patru ani de la inundațiile care au distrus podul de la Budila. 

Recepția lucrărilor la pod va avea loc pe 16 septembrie, după o vizită în șantier a constructorului și a beneficiarului, pe 15 septembrie. O comisie specială va emite documentul care va permite reluarea circulației în siguranță", conform lui Bogdan Barbu. 

„Vor fi nu mai puțin de șapte trenuri care vor pleca din Întorsura spre Brașov zilnic, de la prima oră, până seara. Și, desigur, retur. Sunt informații pe care le-am primit de la cei din Sucursala Regională CF Brașov și, așa cum am promis, vă țin la curent.

E o veste bună, așteptată de atâția oameni din zona Întorsurii Buzăului, care au simțit lipsa acestei legături cu Brașovul și au fost afectați fie personal, fie profesional. De-acum, însă, privim înainte și ne bucurăm că mai depășim o problemă. Să aveți drumuri bune", a mai adăugat Bogdan Barbu. 

Programul de circulație al trenurilor începe de la ora 04:29 din Întorsura Buzăului, respectiv ora 5:43 din Brașov. Pasagerii vor avea mijloc de transport feroviar o dată la două sau trei ore, pe tot parcursul zilei, până seara, când ultimul tren din Întorsura Buzăului spre Brașov pleacă la ora 17:42, iar din Brașov spre Întorsura Buzăului la ora 20:00. 

Puteți accesa programul oficial și de pe site-ul regiocalatori.ro: https://bit.ly/3U8iiiK

La jumătatea lunii august, mai mulți oficiali din Brașov, printre care prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, și președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, au vizitat șantierul podului feroviar de la Budila și au confirmat de la fața locului că lucrările la acest obiectiv de investiții s-au finalizat.

Autoritățile din Brașov notau atunci și că Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR S.A. a derulat procedura de licitație pentru reconstrucția podului, iar contractul a fost semnat în data de 7 aprilie 2021. Lucrările au fost finalizate la mijlocul lunii august, cu mențiunea că a fost al treilea termen de prelungire solicitat de constructor, termenul inițial, conform contractului, fiind martie 2022. 

Cheltuielile pentru proiectul „Reconstrucție pod și amenajare albie km 17+318 Hărman - Întorsura Buzăului”, ridicate la peste 27 de milioane de lei, au fost finanțate de la bugetul de stat.

Podul de la Budila, distrus din cauza inundațiilor din vara lui 2018 de o viitură pe Râul Tărlung, a fost singurul care asigura transportul cu trenul spre Întorsura Buzăului. Până la reluarea circulației trenurilor, alternativa de transport în comun spre alte localități, pentru locuitorii din Buzaie, este autobuzul. 

Sursa foto: arhivă și regiocalatori.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.