ACTUALITATE 17 august 2022

Autoritățile din Brașov au constatat că lucrările la podul din Budila sunt încheiate

de David Leonard Bularca | 1095 vizualizări

Mai mulți oficiali din Brașov, printre care prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, și președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, au vizitat marți șantierul podului feroviar de la Budila și au confirmat de la fața locului că lucrările la acest obiectiv de investiții s-au finalizat. Urmează în perioada următoare să aibă loc pașii birocratici și testele necesare pentru reluarea circulației trenurilor pe ruta Brașov – Întorsura Buzăului.

„Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, însoțiți de primarul comunei Budila, Irimia Marșavela, și de Ioan Pintea, consilier la Regionala CFR Brașov, au efectuat astăzi o vizită la obiectivul de investiții „Reconstrucție pod și amenajare albie km 17+318 Hărman - Întorsura Buzăului”

(...) Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a derulat procedura de licitație pentru reconstrucția podului, iar contractul a fost semnat în data de 7 aprilie 2021. 

Prefectul județului și președintele Consiliului Județean Brașov au constatat că, practic, lucrările sunt încheiate, rămânând de efectuat unele proceduri scriptice până la recepția finală. Reprezentanții asocierii care a executat lucrările au declarat că în cel mai scurt timp vor începe testele necesare înainte de reluarea traficului feroviar”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Prefecturii Brașov. 

Lucrările au fost finanțate de la bugetul de stat. 

„Prin finalizarea acestui obiectiv, cei aproape 50.000 de oameni care locuiesc în zona Buzaielor, dintre care mulți sunt navetiști, au din nou acces pe calea ferată spre municipiul reședință de județ”, conform Instituției Prefectului Județului Brașov. 

„Încă de la momentul prăbușirii vechiului pod, în vara anului 2018, autoritățile regionale (Consiliul Județean Brașov, în mod special) au manifestat o permanentă susținere privind restabilirea condițiilor de circulație pe această linie deosebit de importantă pentru comunitățile afectate din județele Brașov si Covasna, intervenind în mod decisiv pentru includerea în programele de investiții ale Regionalei CF Brașov (în condițiile în care este vorba de o linie de interes local), asigurarea sursei de finanțare pentru expertiza DALI, proiectare și, în final, execuția acestui obiectiv de investiții, accelerând la maxim, în limite legale, termenele de execuție, astfel încât podul să poată fi recepționat și, ulterior, să poată fi reluat traficul feroviar. Este o realizare semnificativă care demonstrează sinergia de acțiune a factorilor de decizie din administrația județeană și a administratorului infrastructurii feroviare”, a spus Ioan Pintea, fost director al CFR Infrastructură, în acest moment consilier la Regionala CFR Brașov.

După ce se va putea relua traficul feroviar pe podul de la Budila, ar urma să fie 12 ture pe zi Brașov-Întorsura Buzăului și invers, a anunțat Bogdan Barbu, reprezentant al PSD Covasna. Firma care se va ocupa de această rută ar urma să fie Regio Călători SRL. 

Potrivit datelor furnizate de CFR pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, pe 22 iulie 2022 gradul de execuție era de 80%.

Sursa foto: Instituția Prefectului Județul Brașov / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.