ACTUALITATE 15 iulie 2009

Cinci tineri ambiţioşi ar putea beneficia de „Bursele Sfântu-Gheorghe“

de Covasna Media | 994 vizualizări
Comisiile de Tineret şi Sport şi cea de Învăţământ şi Cultură din cadrul Consiliului Local (CL) Sfântu Gheorghe au aprobat proiectul de hotărâre “Bursele Sfântu Gheorghe”, iniţiat de preşedintele Comisiei de Tinere şi Sport, Mădălin Guruianu, proiect referitor la acordarea a cinci burse de excelenţă tinerilor merituoşi din municipiu. Potrivit proiectului de hotărâre, cele cinci burse de excelenţă vor valora, fiecare, câte 2.000 de

Comisiile de Tineret şi Sport şi cea de Învăţământ şi Cultură din cadrul Consiliului Local (CL) Sfântu Gheorghe au aprobat proiectul de hotărâre “Bursele Sfântu Gheorghe”, iniţiat de preşedintele Comisiei de Tinere şi Sport, Mădălin Guruianu, proiect referitor la acordarea a cinci burse de excelenţă tinerilor merituoşi din municipiu.

Potrivit proiectului de hotărâre, cele cinci burse de excelenţă vor valora, fiecare, câte 2.000 de

lei, bugetul acestora urmând să fie asigurat din fondul de tineret al municipiului. Beneficiarii acestor burse vor fi elevii din anii terminali din învăţământul liceal din Sfântu Gheorghe, pe baza unui punctaj conform unei grile special în tocmită în acest sens.

Bani pentru finaliştii merituoşi

Astfel, în proiect, metodologia de acordare a burselor prevede acordarea acestora pe baza sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei ani de liceu (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a), performanţelor e xprimate prin obţinerea de premii la concursuri (conform unui punctaj clar de departajare a participanţilor la olimpiade judeţene, naţionale şi internaţionale, respectiv a premiilor obţinute în cadrul respectivelor competiţii). Vor fi punctate, de asemenea, calităţile organizatorice - fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONGur ilor sau Consiliilor Elevilor. Punctajul final va rezulta prin adunarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor, bursele urmând a fi obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă.

În forma sa adoptată de către cele două comisii, proiectul mai prevede că cei care vor dor i să aplice pentru Bursele Sfântu Gheorghe vor trebui să depună câte un dosar ce va cuprinde: scrisoare de intenţie, C.V. şi alte documente la care se face referire în grila de punctaj a candidatului (adeverinţă de la şcoală pentru mediile anuale, copie după diplome şi certificate de participare, recomandări din partea organizaţiilor).

Pentru prima rundă de acordare a burselor, cei interesaţi vor putea depune dosar ele în intervalul 15 septembrie - 15 octombrie al acestui an, numele celor selectaţi pentru a primi bursele urmând să fie afişate la avizierul Primăriei şi pe site-ul Consiliului local, până în data de 15 noiembrie. După o etapă a contestaţiilor ce se vor rezolva înt re 20 şi 25 noiembrie, decernarea celor cinci burse va avea loc în şedinţa ordinară a CL din luna decembrie. Comisia de acordare a burselor va fi formată din membrii comisiilor de Tineret şi Sport şi ai celei de Învăţământ, aceştia putând decide retragerea sau imputarea bursei acordate, în cazul în care se vor constata depuneri de acte false sau alte abateri grave.

Potrivit iniţiatorului , Mădălin Guruianu, proiectul are mari şanse să fie adoptat în cadrul CL, mai ales în condiţiile în care a fost apreciat de către majoritatea membrilor acestuia, deoarece oferă un sprijin substanţial tinerilor.

Monica Rizea

Teme articol: tineri liceu merit bursa
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.