ACTUALITATE 2 martie 2014

Chinezii, din nou interesați de județul Covasna

de Monica Vrânceanu | 80 vizualizări

Prefectul Dumitru Marinescu a avut o întâlnire cu ambasadorul Chinei

Delegația Ambasadei Republicii Chineze în România, condusă de Excelenţa Sa Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei în România, s-a aflat vineri în județul Covasna, fiind primită de prefectul Dumitru Marinescu.

Potrivit directorului Cancelariei Prefectului, Alina Drincă, cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi cooperare la nivel local.

Prefectul Dumitru Marinescu a făcut o scurtă prezentare a judeţului din punct de vedere economic, social şi cultural, subliniind aportul substanţial al turismului rural şi balnear în dezvoltarea judeţului, datorită poziţionării geografice, a climei şi a resurselor naturale, în special al apelor minerale care se regăsesc în aproape tot judeţul şi care sunt folosite în tratamentul balneoclimateric.

Discuțiile au atins şi teme precum industria de prelucrare a cărnii, industria de prelucrare a lemnului, textilă, de confecţii şi tricotaje, iar Excelenţa Sa a fost interesată în mod special de apele minerale, de proprietăţile acestora şi de posibilitatea exportării apelor minerale îmbuteliate, dar şi de exporturile de lemn şi carne. Doamna Ambasador şi-a exprimat speranţa că prin această vizită, prin schimbul de păreri şi idei să existe posibilitatea aprofundării relaţiilor de colaborare în diferite domenii, pe plan local, dintre cele două state”, a declarat Alina Drincă.

Potrivit acesteia, în cadrul întâlnirii s-a vorbit și despre faptul că în 2014 se împlinesc 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi China, ceea ce reprezintă un moment important în evoluţia relaţiilor româno-chineze.

Prefectul Dumitru Marinescu i-a mulţumit Excelenţei Sale pentru interesul manifestat faţă de întărirea relaţiilor româno-chineze pe plan local, manifestându-şi întreg sprijinul pentru a extinde cooperarea bilaterală în plan economic, comercial, al schimburilor inter-umane şi în alte domenii. Cele două părţi au convenit asupra unei întâlniri ulterioare la Ambasada Chinei în România, pentru valorificarea potenţialului cooperării economice dintre cele două state.

În mai 2009, la Sfântu Gheorghe avea loc înfiinţarea filialei Covasna a Asociaţiei de prietenie româno-chineze, la eveniment luând parte ambasadorul de atunci al Chinei, Liu Zengwen. La înfiinţarea filialei covăsnene a Asociaţiei au luat parte oameni de afaceri şi reprezentanţi ai administraţiei locale, precum și personaje politice. Odată cu înfiinţarea Asociaţiei, mediul de afaceri covăsnean a sperat că se va putea îndrepta mai uşor spre parteneri chinezi, însă acest lucru nu s-a întâmplat și despre Asociația respectivă nu s-a prea auzit nimic în ultimii ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.