ACTUALITATE 13 ianuarie 2013

Chiar dacă există o hotărâre în acest sens, Tega nu amendează gheaţa de pe trotuare

de Monica Vrânceanu | 284 vizualizări

Deşi multe trotuare au devenit adevărate patinoare, Tega preferă avertismentele în locul amenzilor.

 Tega nu amendează gheaţa de pe trotuareChiar dacă există o hotărâre a Consiliului Local Sfântu Gheorghe cu privire la sancțiunile pe care societatea de salubritate Tega le poate aplica celor care nu-și curăță trotuarele de gheață și zăpadă, aceasta nu și-a produs încă efectele.

Ninsorile din luna decembrie au complicat lucrurile mai ales pe trotuarele din Sfântu Gheorghe, foarte puțini fiind cei care, cu conștiinciozitate, s-au apucat să le curețe; cei mai mulți le-au lăsat de izbeliște, iar alții s-au apucat să le curețe mai mult în bătaie de joc, aruncând gheața sau zăpada de pe trotuare direct pe carosabil. Cu toate acestea, Tega nu a acționat prin aplicarea de amenzi ci prin atenționări și avertismente, considerând că oamenii nu trebuie constrânși ci determinați să facă ceva pozitiv. Amenzile pentru persoane fizice sunt între 50 și 150 de lei și pentru persoane juridice între 100 și 500 de lei.

Avertismente în loc de amenzi

Managerul administrativ al Tega, Kádár István, a declarat că societatea are numai patru angajați care se ocupă cu verificarea respectării hotărârii, aceștia lucrând în ture de câte doi. Luând la rând străzile, angajaților Tega le este totuși destul de greu să acopere în timp constant tot orașul. Cu toate acestea, încă de când a dat zăpada au fost distribuite foi volante prin care Tega atrage atenția persoanelor fizice și celor juridice cu privire la obligativitatea de a-și curăța spațiile din fața scărilor de bloc, caselor sau sediilor, dacă nu au încheiat un contract cu societatea.

„Au fost destule probleme, mai ales cu cei care și-au curățat dar au aruncat gheața în stradă. Am dat avertismente, dar unele case sunt locuite, altele nu, plus că mai avem de-a face și cu clădiri despre ale căror proprietari, persoane juridice, nu știm nimic. Și cu avertismentele e destul de complicat, așa că de amenzi nici nu mai vorbim”, a explicat Kádár.

Potrivit acestuia, până la începutul acestei luni au primit atenționări verbale cu privire la necesitatea curățării trotuarelor 31 de persoane juridice și 12 persoane fizice. Alte patru persoane fizice, care au aruncat pe carosabil gheața de pe trotuare, au primit avertismente din partea Tega. În ceea ce privește asociațiile de locatari, Kádár István a explicat că foarte multe au renunțat la contractele cu Tega, dar asta nu înseamnă că se și ocupă de curățarea spațiilor din fața scărilor de bloc.

De la Tega se poate cumpăra și clorură de calciu, pe care societatea o folosește pentru curățarea străzilor; prețul este de 2,5 lei pe kilogram, soluția comercializându-se în ambalaje de câte trei kilograme. Până acum au fost vândute către persoane fizice și juridice 220 de kilograme.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.