ACTUALITATE 29 septembrie 2010

Chetă pentru naveta profesorilor

de Ana Sidon | 69 vizualizări
Mai mult de jumătate din cadrele didactice din Valea Mare își plătesc din buzunar naveta Mai mult de jumătate din cadrele didactice din Valea Mare sunt nevoite să își plătească naveta din propriul buzunar, întrucât din cauza crizei anul acesta nu li s-a mai decontat transportul. Potrivit directoarei Școlii cu clasele I - VIII din Valea Mare, Rodica Vezeteu, din 13 profesori, 8 fac naveta de la Sfântu-Gheorghe, și fiecare contribuie cu costul de benzină pentru a ajunge la muncă.

Mai mult de jumătate din cadrele didactice din Valea Mare își plătesc din buzunar naveta

Mai mult de jumătate din cadrele didactice din Valea Mare sunt nevoite să își plătească naveta din propriul buzunar, întrucât din cauza crizei anul acesta nu li s-a mai decontat transportul.

Potrivit directoarei Școlii cu clasele I - VIII din Valea Mare, Rodica Vezeteu, din 13 profesori, 8 fac naveta de la Sfântu-Gheorghe, și fiecare contribuie cu costul de benzină pentru a ajunge la muncă.

„Vin cu două mașini, pun bani din buzunar, ne e foarte greu, dar nu au încotro”, a spus directoarea.

În prezent, abonamentul la autobuz până la Valea Mare i-ar costa pe profesori peste 130 de lei.

Potrivit șefei Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Keresztely Irma, sprijinul pentru plata abonamentelor depinde de autoritatea locală, în conformitate cu cadrul legal existent, dar având în vedere că primăriile nu au bani, aceasta ar fi cauza.

În opinia șefei IȘJ, metodologia de angajare este destul de riguroasă, și la ocuparea posturilor ar trebui să aibă prioritate cei care au domiciliul în localitatea respectivă, dar în prezent singurul criteriu de departajare este rezultatul obținut la concurs.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.