ACTUALITATE 30 iulie 2013

Cetăţenii din Sfântu Gheorghe, invitaţi să ia parte la campania 'Oraş în construcţie'

de Agerpres | 198 vizualizări

Cetăţenii din oraşul Sfântu Gheorghe sunt invitaţi să ia parte la campania 'Oraş în construcţie', lansată de Primărie cu scopul de a informa localnicii cu privire la lucrările de infrastructură ce se vor realiza pe parcursul următoarelor luni.

Campania a demarat marţi şi include, printre altele, un concurs de fotografii dotat cu premii.

Principalele puncte din oraş în care se efectuează lucrări de modernizare a reţelei de apă, canalizare, iluminat stradal sau lucrări de reparaţii la drumuri şi trotuare vor fi marcate zilnic până vineri, timp de câteva ore, de mai multe 'statui vii', întruchipate de actori şi elevi de la Liceul de artă din Sfântu Gheorghe.

Primarul Antal Árpád a explicat că pe raza municipiului sunt deschise la ora actuală mai multe fronturi de lucru, iar motivul pentru care lucrările se desfăşoară simultan nu îl reprezintă lipsa de viziune şi coordonare, ci timpul scurt rămas la dispoziţie pentru finalizarea lor.

Infrumuseteaza cu noi_Campania   2013_RGB

„Motivul principal pentru care am deschis mai multe fronturi de lucru este că până pe data de 31 iulie 2015 trebuie decontate toate lucrările finanţate din fonduri europene. Municipiul Sfântu Gheorghe a câştigat foarte multe proiecte, dar procedurile au fost extrem de lungi, de 3-4 ani şi, practic, ne-a mai rămas la dispoziţie foarte puţin timp, aproape 2 ani ca să le finalizăm (...) Am deschis mai multe fronturi de lucru nu pentru că nu există viziune, ci pentru ca banii să nu se piardă. E vorba de zeci de milioane de euro”, a spus Antal Árpád.

Potrivit primarului, campania intitulată 'Oraş în construcţie – înfrumuseţează cu noi' mai are un scop, anume acela de a obţine empatia, răbdarea şi înţelegerea cetăţenilor şi de a face mai 'suportabil' disconfortul pricinuit de aceste lucrări.

Autorităţile locale le propun cetăţenilor să surprindă imagini cu 'statuile vii', dar şi imagini inedite de pe şantierele din oraş şi să le trimită până pe data de 20 august a.c. pe adresa de email foto550@sepsi.ro. Ulterior, fotografiile vor fi reunite într-o expoziţie pe panourile city-light din zona centrală.

„Vrem să compensăm aceste mici neplăceri, să sensibilizăm locuitorii şi să creăm o altă perspectivă asupra acestor lucrări, una pozitivă, (...) să înţeleagă că este o fază tranzitorie şi că la finalizarea lor vor avea parte de îmbunătăţiri semnificative”, a spus Knop Ildikó, coordonatorul Biroului de comunicare şi imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 31 iulie 2013
Un primar cu multe idei interesante....si care a schimbat mult in bine orasul....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.