ACTUALITATE 14 iunie 2017

Ceremonia de premiere a sportivilor, „mai mult decât modestă”

de Iulia Drăghici - Taraș | 813 vizualizări

Consilierul local din partea PSD, Rodica Pârvan, și-a exprimat în cadrul ședinței extraordinare de miercuri de la Primăria Sfântu Gheorghe, nemulțumirea cu privire la felul cum a fost organizată de autoritățile locale și cum a fost tratată de ceilalți consilieri locali ceremonia de vinerea trecută, în care cei mai buni sportivi ai orașului Sfântu Gheorghe au fost premiați pentru rezultatele lor.

„Vinerea am venit aici la ora 14:00, ca un soldat disciplinat, pentru că s-a anunțat ceremonia de premiere a sportivilor. Am considerat că nu e frumos, ca și consilier local, care reprezintă oamenii care l-au votat, să lipsesc. (...) Vreau să fac o observație legată de ținuta acelei întâlniri. Mie mi s-a părut că a fost o întâlnire, o festivitate mai mult decât modestă, în care s-a străduit domnul viceprimar (Tóth-Birtan Csaba – n. red.) să prezinte activitatea sportivilor și a antrenorilor și s-au dat niște plicuri. Aceste plicuri se puteau da și în birou. Acești sportivi reprezintă orașul! Orașul nostru nu are numai cerșetori și oameni care strigă prin parcuri, ci are, iată, oameni cu care ne putem mândri. S-au dat plicurile, am făcut o poză ca să apărem la ziar și am plecat acasă. Nu era frumos să fie o festivitate cu muzică, artificii, cum s-a serbat echipa locală de fotbal? Oare nu se găseau două sticle de suc acolo să fie tratați și sportivii ăștia? (...) Cred că oamenii care fac activitate sportivă de genul acesta ar merita mai mult. În plus, cred că ar fi bine să fim deschiși (ref. la consilierii locali - n. red.) și să participăm la activitățile festive așa cum se cuvine”, a declarat consilierul Rodica Pârvan.

Primarul Antal Árpád a subliniat în luarea sa de cuvânt ca răspuns la cele invocate de Rodica Pârvan că nu poate da ordine consilierilor locali cu privire la activitățile la care să participe și că în ceea ce privește ceremonia, într-adevăr, sportivii premiați merită toată atenția autorităților.

„Eu nu sunt șeful consilierilor locali. Nu este obligatoriu, din punctul meu de vedere, ca fiecare consilier local să participe la anumite activități. Fiecare consilier local participă la acele tipuri de activități pe care le consideră importante din punctul său de vedere pentru că orașul este unul foarte complex, cu probleme foarte complexe. Nici măcar eu nu pot să spun că mă pricep sau că înțeleg tot ce se întâmplă în acest oraș și nu am aceste așteptări de la consilieri. (...) În ceea ce privește decernarea premiilor sportive, eu din câte știu, dar s-ar putea să greșesc, era o activitate a comisiei sportive și nu a Consiliului Local. Că sportivii merită toată atenția noastră, asta este adevărat. Eu am fost în delegație vineri, de aceea eu personal nu am putut participa la acea întâlnire. Dacă eram acasă, participam și eu, dar sunt foarte multe activități la care participăm cu toții și nu putem fi în mai multe locuri, din păcate, în același timp. Nu îmi reproșați mie ce face sau ce nu face un consilier. Eu doar execut ceea ce votați dumneavoastră, nu sunt șeful consilierilor locali”, a spus miercuri primarul Antal Árpád.

Ceremonia de vineri, desfășurată vineri în sala de şedinţe a Consiliului Local i-a avut ca invitați speciali pe cei mai buni oameni ai sportului din Sfântu Gheorghe. 18 sportivi și 6 antrenori au fost premiați în bani de municipalitate pentru rezultatele obținute în 2016, într-un eveniment inclus în cadrul Zilelor Sportive 2017. Valoarea totală a premiilor a fost de 30.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.