ACTUALITATE 9 octombrie 2013

Centrul de Tratament de la Vâlcele are fântână proprie

de Monica Vrânceanu | 108 vizualizări

Acesta ar putea fi deschis în câteva săptămâni

Centrul de Tratament de la Vâlcele ar putea fi inaugurat și pus în funcțiune până la finele anului, în acest moment autoritățile locale lucrând la ultimele pregătiri. Realizat în cadrul proiectului Drumul Apelor Minerale, Centrul de la Vâlcele a fost finalizat de câteva luni bune și ar fi trebuit să fie inaugurat deja, însă au apărut probleme legate de alimentarea cu apă. Autoritățile locale au încercat mai multe variante, apelând inclusiv la o conductă cu apă ce aprovizionează zona romilor, realizată în cadrul proiectului Apă pentru Sănătate. Comunitatea romă a protestat însă, nedorind să împartă apa deoarece acest lucru scădea presiunea, astfel că s-a renunțat la a mai folosi apa de acolo.

Primarul comunei Vâlcele, Kovács László, ne-a declarat că pentru a se rezolva definitiv problema apei de la Centrul de Tratament s-a recurs în cele din urmă la săparea unei fântâni speciale pentru acesta, astfel încât să nu mai existe inconveniențe pe viitor.

Am realizat fântâna, urmează să realizăm și o magazie pentru lemne, astfel că încet-încet ne îndreptăm spre finalizarea lucrărilor. Apa minerală este legată de Centru deja, aceasta fiind foarte importantă în tratamentele cu băi care au dat renumele acestei stațiuni. Apele minerale de aici sunt renumite pentru concentrațiile mari de fier și magneziu, având efecte beneficie și împotriva afecțiunilor la stomac. Sperăm că prin acest Centru vom atrage turiști, oamenii vor veni și localitatea va fi revigorată”, a explicat Kovács László.

Potrivit acestuia, chiar dacă majoritatea probelor tehnice s-au realizat deja și totul funcționează impecabil, vor mai dura câteva săptămâni până la inaugurarea Centrului. În ceea ce privește interesul pentru acesta, primarul Kovács a arătat că nu s-a făcut încă o campanie de promovare, astfel că nu există semnale de eventuali vizitatori.

Vom demara o campanie imediat ce îl vom inaugura. Nu vrem să facem înainte, ca nu cumva să nu fucționeze ceva bine și să ne facem de râs. Oricum, suntem conștienți că va trebui să luptăm pentru promovare, deoarece Vâlcele și-a pierdut din renume și totul trebuie reconstruit”, a mai spus primarul.

În județul nostru mai există și alte centre de tratament balnear – la Olteni, Șugaș Băi sau Hătuica. Acestea au fost deja introduse în circuitul turistic, și chiar dacă startul a fost mai greoi, Centrul de la Șugaș Băi, de exemplu, este foarte căutat, mai ales în perioada de iarnă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.