ACTUALITATE 31 mai 2024

Cele mai noi detalii despre soarta fostului hotel Bodoc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1300 vizualizări

Demolarea fostului Hotel Bodoc va începe, cel mai probabil, la finalul anului, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Motivul pentru care nu încep încă și fizic demersurile este legat de anotimp. 

Documentațiile sunt finalizate. Inclusiv documentațiile de licitație sunt pregătite. Nu mi-am dorit și nu-mi doresc să facem această lucrare de demolare în timpul verii, când zona centrală e plină de oameni pentru că va crea disconfort. Inclusiv pentru firmele de construcții este un front perfect pentru perioada iernii. Deci foarte probabil vom începe lucrările de demolare undeva în a doua parte a toamnei și începutul iernii. Toate argumentele sunt pentru a face această lucrare în perioada de iarnă și nu în perioada de vară”, a spus Antal Árpád.

Despre cât va dura tot procesul, edilul a menționat că „depinde foarte mult de disconfortul care se creează și de felul în care firma care va câștiga licitația va veni cu tehnologia necesară”. 

Și subiectul banilor a fost atins în discuția de joi, mai exact faptul că, în prezent, costurile demolării sunt mai mari decât a fost achiziționarea imobilului.  

„L-am cumpărat foarte ieftin. Da, mi se par mari costurile de demolare, dar astea sunt costurile date de proiectant. După licitație s-ar putea să avem alte prețuri. Eu sper să fie mai mici. Plus că în aceste costuri nu sunt doar lucrurile de demolare, ci există inclusă și mutarea unei stații de transformator. Din acest preț se va mai scădea tot ce poate fi valorificat în urma demolării și așa mai departe. Deci practic linia se va trage în momentul în care totul va fi finalizat”, a mai spus primarul din Sfântu Gheorghe. 

Fostul Hotel Bodoc a fost cumpărat de autorităţile locale în anul 2014 cu 745.000 de euro. 

În documentele aprobate de Consiliul Local în februarie se arată că valoarea totală a lucrărilor se cifrează la aproape 5,8 milioane de lei fără TVA (aproape 1,2 milioane de euro). Demolarea ar urma să se facă prin sfărâmare mecanică, respectiv prin forfecare cu foarfeca hidraulică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.