ACTUALITATE 15 decembrie 2016

Cei mai buni sportivi ai județului, premiați la Gala Sportului Covăsnean

de Sever Ioan Miu | 1901 vizualizări

Primii 10 sportivi ai județului Covasna, dar și viitoarele speranțe ale sportului din județ au primit premii, joi, în cadrul galei Sportului Covăsnean din 2016, în aplauzele publicului adunat în sala Szabo Kati din Sfântu Gheorghe. Gala a început cu colindele cântate de către un cor de copii de la Colegiul Național Mihai Viteazul, condus de către profesoara Liliana Grosar. După acest moment artistic a urmat anunțarea primilor 10 sportivi din județ, clasament realizat după o metodologie a Ministerului Tineretului și Sportului.

În acest top, pozițiile 10-4 a fost ocupate, în ordine crescătoare, de către Tompa Gyorgy Kadosa, înot, CS CIPRIAN, Oltean Cristina, ju jitsu, CSM, Antal Robert, ju jitsu, CSM, Băjenaru Vasile, ju jitsu, CSM, Linguraru Mădălina, lupte libere, CSM, Popescu Adina, lupte libere, CSM, Bobocea Claudia, atletism, dublu legitimată, CSM.

Pe locurile III și II s-au situat Daniel Attila, duatlon-triatlon, Tri-Aluta - care are înscrise în palmares, printre altele, locul I la Campionatul Național de Duatlon de Tineret și locul I la Campionatul Național Crostriatlon de Tineret - și Trofin Cosmin, atletism, CSM, care are, printre realizări, locul I la 800 m Seniori și Tineret la Campionatul Național de Sală. Pe locul I s-a clasat Incze Kriszta, lupte libere, CSM, care are printre reușitele de anul acesta locul I la Campionatul European de juniori, locul I la Campionatul Balcanic de Juniori și locul II la Campionatul Mondial Universitar.

Cupe și diplome au primit și antrenorii acestor sportivi: Matefi Árpád, CSM, lupte libere, Révész Katalin, CSM, atletism, Anghel Valentin, CSM atletism, Oltean Petru, CSM ju jitsu, Daniel I. Daniel, Tri-Aluta, triatlon-duatlon, Grosu Ciprian, CS Ciprian înot.

Totodată, au fost premiați mai mulți copii și juniori care, dacă vor continua să muncească la fel de tare în sport, vor avea șansa de a se număra, cândva, în topul 10 al județului. Printre acești tineri sportivi se numără motocrosiștii Tompa Krisztián (CS Sugas, Sfântu Gheorghe) și Ördög Zoltán (Ojdula), baschetabalistele Biszak Boglárka, Bartok Rita, Kovács Renáta și Csurulya Elza, toate de la KSE Târgu Secuiesc, respectiv Taranek Andreea (CSȘ Sfântu Gheorghe) karatiștii Székely Kadocsa (CS Budo, Târgu Secuiesc) și Irimia Ionescu Eusebio (CS Mikado Covasna), înotătoarea Artenie Raluca (CS Ciprian Sfântu Gheorghe), atletul Erik Endrődi (CSS Sfântu Gheorghe), luptătoarea Kertész Beáta (CSȘ-CSM Sfântu Gheorghe), precum și jucătorul de Tenis de Masă Mike Boroka (Liceul T. Nagy Mozes Târgu Secuiesc). Antrenorii și juniorii au fost premiați de către Consiliul Județean Covasna.

Premii au primit și echipele Sepsi OSK -pentru promovarea în liga a II-a-, echipa de baschet feminin Sepsi SIC, pentru locul I la Campionatul Național și Cupa României, echipa de handbal băieți CSM Sfântu Gheorghe, pentru locul VIII la Campionatul Național Juniori III, precum și echipele de baschet feminin  KSE Târgu Secuiesc, pentru locul III la Campionatul Național U18, respectiv CSȘ Sfântu Gheorghe, pentru locul VII la Campionatul Național U 13. Printre alți sportivi premiați s-au numărat și pilotul de curse Szabo Csongor, paraciclistul Olah Attila, Ciprian Anton, tenismen din scaunul cu rotile, precum și fotbaliștii Sepsi OSK Hadnagy Attila și Răzvan Damian. Gala a fost organizată de către Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret, în parteneriat cu CSM Sfântu Gheorghe.

gala sportului 2016

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.