ACTUALITATE 6 octombrie 2010

Cei mai buni în afacerile din judeţ vor fi premiaţi

de Monica Vrânceanu | 51 vizualizări
CCI Covasna pregăteşte ediţia a XVII-a a Topului Firmelor Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna pregătește ediția a XVII-a a Topului Firmelor din județul Covasna, clasament care urmărește recunoaşterea publică a meritelor celor cu rezultate deosebite. Punctarea firmelor pentru Top a inclus cifra de afaceri netă

CCI Covasna pregăteşte ediţia a XVII-a a Topului Firmelor

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna pregătește ediția a XVII-a a Topului Firmelor din județul Covasna, clasament care urmărește recunoaşterea publică a meritelor celor cu rezultate deosebite. Punctarea firmelor pentru Top a inclus cifra de afaceri netă,  profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane și eficienţa utilizării capitalului angajat.

Potrivit CCI Covasna, 587 de firme sunt nominalizate spre a deveni laureate ale topului, iar cifra de afaceri realizată de acestea în anul 2009 a însumat 2.517 milioane de lei (585 milioane euro), ceea ce reprezintă aproape 55% din cifra de afaceri realizată pe judeţ.

În 2009, firmele din Top au oferit 16.533 locuri de muncă, cu 4.942 locuri de muncă mai puţine faţă de anul 2008.

Top 100 condus de Târgu Secuiesc

În cadrul Topului Firmelor realizat de CCI, un interes deosebit îl reprezintă Top 100 după cifra de afaceri, acesta arătând clasamentul firmelor județului în anul anterior.

Marcând faptul că 2009 a fost un an marcat de criză, CCI arată că Domo Retail Târgu Secuiesc s-a menținut pe primul loc, cu o cifră de afaceri de 171,7 milioane euro.

Pe locul doi se situează Producţie Zarah Moden Târgu Secuiesc cu 21,6 milioane euro, urmată pe locul trei de Lucifer din Sfântu Gheorghe, ajunsă aici de pe locul 8 în 2008, cu o cifră de afaceri de 20,7 milioane euro, fiind singura firmă care a făcut un salt important în ierarhia primelor zece firme.

Arcon Sfântu Gheorghe se află pe locul 4 cu o cifră de afaceri de 20,3 milioane euro în 2009, fiind urmată de Dunapack Rambox, cu 17,9 milioane euro, și Covalact pe locul 6.

În fiecare toamnă, CCI Covasna organizează Topul Firmelor, acesta constituindu-se ca o etapă a Topului naţional al firmelor și fiind una din atribuţiile specifice ale camerelor de comerţ din ţară. Principala misiune a Topului Firmelor este consemnarea şi recunoaşterea publică a meritelor celor cu performanţe deosebite, de promovare a competiţiei şi competenţei în afaceri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.