ACTUALITATE 13 octombrie 2010

CCI premiază cele mai bune firme ale judeţului

de Monica Vrânceanu | 53 vizualizări

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna organizează pe 15 octombrie, cu începere de la ora 17, la Restaurantul Şugaş din Sfântu Gheorghe, cea de-a XVII-a ediție a Topului Firmelor.

Potrivit unui comunicat de presă al CCI, ediția din acest an a Topului are loc sub semnul a trei factori: criza financiară, aniversarea a 20 de ani de la înființarea CCI Covasna și marcarea a 160 de ani de la afilierea comercianţilor din judeţul Trei Scaune/Covasna la CCI Braşov. Punctarea firmelor pentru Topul din acest an a inclus cifra de afaceri netă,  profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane și eficienţa utilizării capitalului angajat.

Potrivit CCI Covasna, 587 de firme sunt nominalizate spre a deveni laureate ale topului, iar cifra de afaceri realizată de acestea în anul 2009 a însumat 2,5 miliarde de lei (585 milioane euro), ceea ce reprezintă aproape 55% din cifra de afaceri realizată pe judeţ.

În 2009, firmele din Top au oferit 16.533 locuri de muncă, cu 4.942 locuri de muncă mai puţine faţă de anul 2008.

În cadrul Topului Firmelor realizat de CCI, un interes deosebit îl reprezintă Top 100 după cifra de afaceri, acesta arătând clasamentul firmelor județului în anul anterior. În 2009, anul pentru care s-a realizat Topul, Domo Retail Târgu Secuiesc s-a menținut pe primul loc al afacerilor covăsnene, cu o cifră de afaceri de 171,7 milioane euro. Pe locul doi se situează Producţie Zarah Moden Târgu Secuiesc cu 21,6 milioane euro, urmată pe locul trei de Lucifer din Sfântu Gheorghe, ajunsă aici de pe locul 8 în 2008, cu o cifră de afaceri de 20,7 milioane euro, și pe locul patru de Arcon Sfântu Gheorghe, cu o cifră de afaceri de 20,3 milioane euro în 2009.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.