ACTUALITATE 8 noiembrie 2012

Cazul automatelor de lapte ajunge în instanță

de Székely Emőke | 325 vizualizări

Proprietarii automatelor de lapte sigilate de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna, Bartha Ferenc și fiul acestuia, Bartha Ferenc jr., au spus că vor da în judecată instituția sus amintită pentru că – în opinia lor – inspectorii au greșit când le-au sigilat automatele.

Cei doi susțin că regulile spuse de către cei de la DSVSA nu se aplică în cazul lor, pentru că o lege din 2004 le permite să comercializeze lapte în cazul în care au certificat de producător, act pe care îl dețin. De asemenea au spus că au cerut instanței să emită un act prin care șefii instituțiilor să nu mai poată face publice rezultate cu privire la analizele de laborator, subliniind că cele prezentate de șeful DSVSA, Sikó-Barabási Sándor, nu sunt reale, întrucât laptele produs de ei a fost verificat de mai multe ori de către medicul veterinar de circumscripție și rezultatele au fost bune. Familia Bartha a atacat în instanță și amenda de 40.000 de lei pe care au primit-o de la DSVSA.

Vă reamintim că DSVSA a sigilat acum mai bine de o săptămână 5 automate de lapte după ce au găsit nereguli atât în actele proprietarilor acestora, cât și în urma analizei de laborator, arătând că laptele din automatele respective avea un număr mult mai mare de germeni decât limita admisă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.