ACTUALITATE 7 iulie 2022

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului de la Valea Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1741 vizualizări

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului de miercuri de la Valea Mare este un scurtcircuit electric, arată ancheta autorităților.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric provenit de la un conductor defect sau neizolat corespunzător. A ars casa de locuit din lemn în totalitate pe o suprafață de aproximativ 150 mp”, a informat ISU Covasna.

Pompierii au luptat mai bine de cinci ore cu flăcările care au cuprins casa și prezentau pericol de extindere și spre proprietățile învecinate. Intervenția a fost îngreunată de lipsa hidranților din localitate. Alimentarea autospecialelor s-a realizat din fântânile din apropiere și din surse naturale de apă aflate la câțiva kilometri. 

Au intervenit patru autospeciale cu apă și spumă, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe și Stației de Pompieri Întorsura Buzăului. În sprijinul pompierilor militari au fost și pompieri voluntari cu două autospeciale din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Ozun și Zagon.

La scurt timp de la nenorocire, în urma căreia o familie a rămas fără locuință, autoritățile din Valea Mare și-au îndemnat cetățenii să se alăture unei campanii de ajutorare. În același context, primarul i-a îndemnat pe oameni să își facă asigurări de locuință.

Cei care vor să obțină detalii despre cum pot ajuta sunt îndemnați să se adreseze Primăriei Comunei Valea Mare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.