ACTUALITATE 29 decembrie 2016

Casa Căsătoriilor din Sfântu Gheorghe va fi modernizată

de Iulia Drăghici - Taraș | 1679 vizualizări

Casa Căsătoriilor din Sfântu Gheorghe va fi renovată și modernizată atât în exterior, cât și la interior, anunță autoritățile locale. Lucrările vor costa aproape 3 milioane de lei și vor fi realizate în trei ani, respectiv în trei etape.

„S-a întocmit documentația de avizare a lucrărilor tehnico-economice pentru Casa Căsătoriilor din Sfântu Gheorghe. În trei ani trebuie să executăm această renovare. Dorim să facem o reamenajare și în spațiul interior. Valoarea acestei investiții este de 772.000 de euro, inclusiv TVA”, a declarat viceprimarul Sztakics Éva-Judit, în cadrul ședinței ordinare a Consiliul Local de miercuri, 28 decembrie.

Cele trei etape în care se vor realiza lucrările de reabilitare sunt: șarpanta și fațada principală (valoare totală de peste 1.081.000 de lei), design interior (în valoare de peste 614.000 de lei) și fațadele interioare și curtea exterioară în gang (în valoare de peste 1.209.000 de lei).

Clădirea Casei Căsătoriilor a fost construită în 1880 în stil clasic. În anii 1984-1985 aceasta a fost extinsă cu continuarea gangului la etaj cu holul principal, coridorul și grupuri sanitare. „Problemele cu care se confruntă clădirea sunt de natura degradărilor de structură portantă a construcției, degradări de natura biologiei și de natura fizicii a construcțiilor, degradări rezultate din uzura tehnică a subansamblurilor nestructurale”, arată raportul de specialitate al Primăriei Sfântu Gheorghe.

CC3CC interior 2Casa casatoriilor interior

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.