ACTUALITATE 10 martie 2016

„Carte pentru carte”, târg la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1089 vizualizări

După ce a încheiat campania de colectare şi donare de haine „Sharing is caring”, grupul de tineri întorsureni, în frunte cu voluntara Bianca Crăciun, nu a stat pe gânduri şi a început o nouă campanie dedicată oamenilor din zona Buzaielor. De data aceasta, proiectul se învârte în jurul cărţilor.

„Ai o carte pe care deja ai citit-o şi vrei să faci pe altcineva fericit? Vino în perioada 8-25 martie la orice şcoală din zonă sau la adresa str. Ciucaş, bloc 10 D şi doneaz-o!”, ne îndeamnă afişul campaniei.

Mai mult, iniţiatoarea campaniei, Bianca Crăciun, notează în postările sale din mediul online că după ce se va încheia perioada de colectare, cărţile vor fi duse la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, unde pe 26 şi 27 martie va avea loc evenimentul „Carte pentru Carte” în cadrul căruia veţi putea veni pentru a lua parte la târgul de cărţi gratis. „Cum ar veni: vezi o carte ce doreşti să o citeşti, o iei. De asemenea, vom avea şi o proiecţie de film şi multe surprize pe care vă aşteptăm să le descoperiţi”, spune Bianca.

Ideea a venit de la voluntarii pasionaţi de lectură

Ideea de organizare a unui eveniment care implică colectarea şi donarea de cărţi a venit în urma unei întâlniri a voluntarilor. „Am scos pe hârtie toate ideile cu care au venit tinerii şi ne-am gândit că târgul de cărţi ar fi foarte potrivit să urmeze după campania de colectare de haine. Majoritatea dintre voluntarii care vin la aceste întâlniri sunt pasionaţi de lectură. Suntem foarte încântaţi de idee şi deja una dintre fete a început chiar să contacteze librării care ar putea să se implice în acţiunea noastră”, ne-a spus Bianca.

De la literatură, la manuale şcolare sau reviste

Potrivit Biancăi Crăciun, la târgul de cărţi din Întorsura Buzăului se pot dona de la cărţi de literatură, până la manuale şcolare, reviste şi aşa mai departe. „Sfătuim oamenii să doneze pentru că acesta este un fel prin care pot să împărtăşească cu cei din jur educaţie şi înţelepciune. O parte din cărţi, mai ales cele care ţin de şcoală, o să le donăm şi persoanelor nevoiaşe”, a mai precizat Bianca Crăciun.

Iniţiatoarea campaniilor cu voluntari din Întorsura ne-a mai dezvăluit, de asemenea, că proiectul include şi o activitate de ascundere a cărţilor prin oraş. „Săptămâna viitoare, voluntarii o să ascundă în fiecare zi câte o carte pe undeva prin Întorsura, iar cine o găseşte, o păstrează. Probabil indiciile vor fi prezentate pe Facebook”.

În ceea ce priveşte târgul din 26 şi 27 martie, organizatorii spun că au pornit de la ideea că pentru a lua trebuie să donezi. „Cu toate acestea, noi ne dorim ca oamenii să citească. Scopul nostru este de a valorifica cât mai mult cărţile. Mai mult, nu vrem ca oamenii să judece cărţile după copertă, ci după informaţia din interior. Astfel, acceptăm orice fel de cărţi, chiar dacă sunt mai vechi”, a afirmat Bianca.

Prima campanie iniţiată de voluntarii Bianca Crăciun şi Mircea Florea, desfăşurată în perioada 25 februarie – 6 martie, a adunat 40 de pachete cu haine. Acestea au fost distribuite către 11 familii nevoiaşe din zona Buzaielor.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.