ACTUALITATE 21 decembrie 2012

Carduri SIC pentru elevii și studenţii din Secuime

de Monica Vrânceanu | 510 vizualizări

Carduri SIC pentru elevii și studenţii din SecuimeAsociația Centrum Studiorum va lansa, la inițiativa consilierului local din Sfântu Gheorghe Zsigmond Jozsef (UDMR), Cardul Ținutului Secuiesc SIC. Cardul se adresează tuturor tinerilor între 7 și 35 de ani care studiază o formă de învățământ din Secuime, urmând ca întâi să fie lansate la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, iar la începutul anului viitor în judeţul Mureș.

Potrivit lui Zsigmond Jozsef, cardurile SIC vor oferi posesorilor acces gratuit în unele instituții de cultură precum și reduceri cuprinse între 5 și 100% la anumite servicii, urmând să fie semnate și parteneriate cu producători din Secuime care să ofere, la rândul lor, reduceri importante. Mai exact, cardurile SIC vor fi o legitimație a celor care studiază în Secuime și vor fi grupate pe patru categorii: pentru elevii din ciclul primar, pentru cei din ciclul gimnazial, pentru liceeni și pentru studenți. Obținerea cardului va fi gratuită și oricine dintre cei care studiază în Secuime îl va putea cere, indiferent de domiciliu. Cardurile vor fi inscripționate în limbile română, maghiară și engleză, iar doritorii le vor putea obține completând un chestionar online la adresa www.siccard.ro, acest card fiind unic în România.

„Inițiativa noastră este nouă, însă avem speranța că va deveni una cu utilitate deosebită. Asociația noastră s-a realizat în principiu cu două scopuri: pe de o parte din dorința de a înființa un centru de dezvoltare a învățământului, pe de altă parte din misiunea noastră de a acorda beneficii elevilor și studenților din Covasna, Harghita și Mureș. Nu e o misiune ușoară, având în vedere aria mare de cuprindere, însă datorită cardului SIC toți elevii și studenții din Ținutul Secuiesc vor beneficia de reduceri și beneficii în instituții, magazine, în cadrul diferitelor evenimente și servicii”, a explicat Zsigmond Jozsef.

Dincolo de gratuități și reduceri, posesorii cardurilor SIC vor beneficia de sprijin în ceea ce privește căutarea unui loc de muncă studențesc, descoperirea de burse și facilități, acces rapid și direct la informațiile referitoare la programele destinate elevilor, studenților.

Inițiatorii proiectului spun că finanțarea cardurilor și programelor derulate prin acestea se va face prin proiecte și inclusiv accesând fonduri europene; se dorește ca până în septembrie 2013 în județ să fie distribuite aproximativ 3.000 de carduri SIC.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.