ACTUALITATE 15 noiembrie 2022

Când va avea Sfântu Gheorghe cele 17 stații cu 230 de biciclete de închiriat

de Iulia Drăghici - Taraș | 652 vizualizări

Proiectul care constă în instalarea a 17 stații cu 230 de biciclete de închiriat în municipiul Sfântu Gheorghe a ajuns în etapa în care s-a stabilit firma care va implementa demersurile. Urmează o perioadă de contestații, dar autoritățile speră ca în primăvară să putem folosi prin oraș astfel de biciclete. 

Dorim să construim 17 stații de închiriere de biciclete. Trebuie livrate 230 de biciclete, 12 triciclete și așa mai departe. În acest moment suntem în faza de contestație a firmelor care au câștigat, respectiv au pierdut licitația. Asta va prelungi probabil cu 30 de zile procedura, dar nu ne va crea o problemă foarte mare și în primăvară sper că vor putea fi livrate bicicletele. (...) Licitația a fost finalizată, este o firmă care a câștigat și am înțeles că suntem în perioada de contestație, deci până nu se finalizează acest termen, asta înseamnă că mai pierdem 30 de zile. Oricum, nu era de făcut în ianuarie, pentru că nu în ianuarie umblăm cu biciclete pe stradă, deci nu ne deranjează așa de mult termenul acesta de 30 de zile”, a declarat joia trecută, într-o conferință de presă care a fost de fapt un raport de activitate pentru cei doi ani scurși din actualul mandat, primarul Antal Árpád. 

Valoarea devizului general al sistemului de bike sharing este de 4,75 milioane lei + TVA, ne-a informat ulterior și viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Pe lista autorităților din Sfântu Gheorghe cu investiții pentru bicicliști se numără și instalarea a 13 standuri de reparat biciclete, dar și achiziționarea de spații cu încuietoare pentru depozitarea bicicletelor. În prezent, la nivelul orașului sunt șapte astfel de spații și mai sunt 22 de cereri din partea cetățenilor înregistrate. 

Cât despre pistele de biciclete, și la acest capitol sunt în plan câteva investiții. Una va fi construită pe digul râului Olt. 

Despre bike sharing la Sfântu Gheorghe se vorbește încă din 2019, când viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a prezentat subiectul într-o ședință de Consiliu Local. 

Scopul proiectului este reducerea poluării și creșterea mobilității urbane. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.