ACTUALITATE 6 octombrie 2010

Canabis crescut în curte

de Ana Sidon | 338 vizualizări
Anchetatorii au descoperit la Aita Seacă o întreagă cultură de canabis Un tânăr în vârstă de 39 de ani, L. Arpad, din Sfântu-Gheorghe, este cercetat pentru că a cultivat canabis pe terenul prietenului său, N.Levente, mare parte a drogurilor fiind destinate consumului propriu. Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) a anunțat, ieri, că poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Covasna, sub coordonarea procurorului DIICOT, au identificat o cultură de canabis în localitatea

Anchetatorii au descoperit la Aita Seacă o întreagă cultură de canabis

Un tânăr în vârstă de 39 de ani, L. Arpad, din Sfântu-Gheorghe, este cercetat pentru că a cultivat canabis pe terenul prietenului său, N.Levente, mare parte a drogurilor fiind destinate consumului propriu.

Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) a anunțat, ieri, că poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Covasna, sub coordonarea procurorului DIICOT, au identificat o cultură de canabis în localitatea Aita Seacă.

Totul a ieșit la iveală la sfârșitul lunii septembrie, în urma intervenției desfăşurată cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Supravegheri Operative şi Investigaţii Braşov, a ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă Covasna şi a poliţiştilor de la Postul de Poliţie Băţani, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Covasna, care au efectuat percheziţii domiciliare în trei locaţii din judeţ pe linia combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri.

În urma cercetărilor a reieșit că în primăvara - vara acestui an, L. Arpad a cultivat canabis pe terenul  prietenului său, N. Levente, situat în satul Aita Seacă. Cultura era ajunsă la maturitate și era formată din 78 de plante ce prezentau fluorescenţă.

„După modul de amplasare şi de cultivare rezultă că aceste plante au fost cultivate. În podul imobilului nelocuit şi aflat în proprietatea lui N. Levente, de 32 de ani, din Sf. Gheorghe, au fost identificate mai multe plante de canabis puse la uscat, tulpini de canabis uscate precum şi ramuri ale acestei plante fără frunze şi fluorescenţă”, arată anchetatorii.

Peste 40 de kg de canabis

După cântărirea plantelor identificate au rezultat următoarele cantităţi: 26,3 kg plante verzi, 10,35 kg plante uscate şi 4,65 kg tulpini de canabis uscate.

Iniţial, procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui N. Levente, ulterior instanţa a dispus ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, dar L. Arpad a fost arestat pentru o perioadă de 29 de zile.

În prezent, cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cultivare a drogurilor de risc fără drept, respectiv deţinere a drogurilor de risc pentru consum propriu, fără drept.

Marijuana este o combinație verde sau gri de flori uscate și de frunză ale cânepii (Cannabis sativa). Este cel mai des folosit drog ilegal în SUA. Toate formele de canabis sunt droguri care afectează creierul (psihoactive) și toate conțin THC (delta-9-tetrahidrocanabinol), principala substanță chimică activă în marijuana.

Haşişul şi canabisul sunt considerate droguri de risc. Haşişul este un drog care se obţine din florile de canabis (cânepă indiană) şi face parte din categoria drogurilor psihoactive mai slabe. Haşişul este inhalat prin fum ori este consumat cu alimente sau băuturi. Haşişul se vinde cu preţuri între 50-70 de lei gramul, în timp ce plantele halucinogene, înainte de intrarea în ilegalitate, costau între 100 şi 300 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
iulian, 7 octombrie 2010
Aiurea, bunicii si strabunicii nostri cultivau acesta planta, care de fapt se numeste canepa. Se folosea in industria textila. Acum daca vedem o astfel de planta crescand intamplator in gradina unui citeste integral
Gogu, 6 octombrie 2010
Aseara am fumat niste has. Societate de ipocriti.; )))
Cititor, 6 octombrie 2010
Fantastic. Deci am aflat ca IPJ Covasna si procurorul DIICOT lucreaza / sper ca nu la comanda politica / si nu primesc salariul degeaba.
anonymus, 6 octombrie 2010
E absurd, intr-o tara unde se gasesc sute de magazine de "vis", unde se vinde zi de zi substante sau droguri foarte periculoase, cine stie din ce chimicale. Sa fie arestat si pedepsit cu inchisoarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.