ACTUALITATE 20 decembrie 2016

Campanie umanitară, „Zâmbete la kilogram”, la şcoala din satul Brădet

de Iulia Drăghici - Taraș | 993 vizualizări

„Zâmbete la kilogram” este campania umanitară organizată în premieră anul acesta la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Zaharia” din satul Brădet, aparţinător Întorsurii Buzăului. Cu mic, cu mare, şcolari, preşcolari, cadre didactice, părinţi, autorităţi locale, dar şi preotul din sat, şi-au unit forţele şi gândurile bune, în speranţa de a oferi puţină bucurie celor mai puţin norocoşi din comunitatea din care fac parte. Astfel, la nivelul unităţii s-au colectat alimente neperisabile, dar şi jucării. Joi, 22 decembrie, după serbarea de Crăciun, elevii, cadrele didactice şi reprezentanţi ai subfilialei „Crucea Roşie” din Întorsura Buzăului vor porni să împartă cadourile strânse pe durata campaniei.

Potrivit directorului instituţiei, Cătălin Bularca, iniţiativa va avea ca beneficiari circa 160 de copii de la Şcoala din Brădet, dar şi aproximativ 40 de persoane nevoiaşe din comunitate.

„Prin organizarea acțiunii umanitare „Zâmbete la kilogram” ne dorim ca, de la cei mai mici, preșcolarii, pană la cei mai mari, clasa a VIII-a, să reușim prin contribuția fiecăruia cu un minim de efort economic să strângem alimente pe care să le dăruim în preajma sărbătorilor de iarnă familiilor cu o situație materială precară din acest sat cu gândul de a aduce un zâmbet pe fețele lor, cu un gest care să aducă în casele lor spiritul Crăciunului. De asemenea, am colectat jucării donate de către copiii acestei școli, iar acestea vor fi dăruite grădiniței din școala noastră, în care frecventează un număr mare de copii, jucării care reprezintă partenerii ideali în lumea poveștilor și a cunoașterii”, transmit coordonatorii proiectului, cadrele didactice de la şcoala din Brădet.Zambete la kilogram - Bradet (2)

Proiectul se derulează în perioada 5–22 decembrie. În perioada 5-9 decembrie, participanţii au făcut vizite la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Brădet, unde au aflat informaţii despre Biserică și despre semnificația Crăciunului, iar copiii au fost spovediţi şi împărtăşiţi. În 12-15 decembrie s-au realizat activități colective de pregătire a programului artistic, a produselor decorative și împodobirea bradului de Crăciun în incinta Bisericii satului Brădet.

În Joia Mare, adică în 22 decembrie, elevii școlii gimnaziale din Brădet, însoțiți de cadrele  didactice implicate în proiect și de reprezentantul Societății Naționale „Crucea Roșie” din Întorsura Buzăului vor duce bătrânilor și familiilor cu o situație financiară precară din satul Brădet, alimente colectate în incinta școlii, donate prin intermediul elevilor de către părinți.

Tot în cadrul proiectului, elevii din Brădet implicaţi în activităţi au fost răsplătiţi de Primăria Întorsura Buzăului cu daruri.

Proiectul educaţional este realizat de unitatea de învăţământ din Brădet, în parteneriat cu Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din sat, Primăria Oraşului Întorsura Buzăului şi Societatea Naţională de „Cruce Roşie” – subfiliala „Întorsura Buzăului”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.