ACTUALITATE 1 august 2012

Campanie de conștientizare asupra pericolelor fumatului

de Covasna Media | 56 vizualizări

În fiecare an în data de 31 mai Organizaţia Mondială a Sănătăţii sărbătoreşte Ziua Mondială Fără Tutun. Cu această ocazie Direcţia de Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătăţii în colaborare cu Centrul Judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna a organizat în perioada iunie – iulie o campanie de informare – educare – comunicare a publicului larg cu privire la riscurile reprezentate de tutun şi efectele sale asupra sănătăţii.

Scopul a fost conştientizarea populaţiei cu privire la comportamentele ce reprezintă factori de risc pentru sănătate.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Covasna a efectuat cu această ocazie măsurători pulmonare ale populaţiei în orașele din județul Covasna.

Mesajele cheie ale DSP au fost că fumatul afectează frumusețea și scurtează tinerețea, împiedică promovarea socială, afectează familia și capacitatea de procreere, afectează sănătatea la vârsta matură și scurtează viața activă. De asemenea specialiștii DSP le-au explicat oamenilor că renunțarea la fumat nu atrage nicidecum îngrășarea sau pierderea farmecului, ci este posibilă și contribuie la sănătatea fizică, mintală, economică și socială a celor dragi și este asistată de societate prin informare, educație și, la nevoie, prin tratament.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.