ACTUALITATE 23 martie 2016

Campanie de colectare de deşeuri în şcolile covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 885 vizualizări

15 școli din județul Covasna participă la „Olimpiada deşeurilor”

Odată cu începutul lunii martie în 15 școli din judeţul Covasna a fost demarată campania de colectare de deşeuri de baterii portabile şi deşeuri de echipamente electrice, iniţiată de C.C.R.   Logistics   Systems  RO, Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna, Inspectoratul  Şcolar al Judeţului Covasna şi TEGA.

Şcolile din Sfântu Gheorghe angrenate în proiect sunt Colegiul „Szekely Miko”, Liceul „Mikes Kelemen”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Şcoala „Nicolae Colan” toate din Sfântu Gheorghe. De asemenea, Şcoala Gimnazială „Bem József” din Lemnia, şcoala gimnazială „Horn David” din Comandău, şcoala cu clasele I-VIII din Păpăuţi, şcoala „Mikes Armin” din Bixad, liceul tehnologic „Baroty sz. David” din Baraolt, şcoala gimnazială „Gaal Mozes” din Baraolt, şcoala „Fejer Akos” din Micfalău, şcoala „Benko József” din Brăduţ, şcoala gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului şi şcoala gimnazială „Nicolae Russu” din Sita Buzăului au acceptat să se implice în campania de colectare de deşeuri.

„Vino cu bateriile uzate portabile şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice (aparat electronic vechi sau uzat) la punctul de colectare special creat în unitatea ta de învăţământ pentru a spori şansele de câştig  a unui premiu pentru clasa ta constând într-o excursie, echipamente sportive sau echipamente electronice”, informează pliantul campaniei.

Campania se va încheia odată cu anul şcolar, iar clasa care colectează cea mai mare cantitate de deşeuri va merge într-o excursie în ţară, cu o destinaţie surpriză.

Potrivit organizatorilor campaniei, în fiecare clasă participantă vor exista cutii speciale pentru colectare. „În cutiile pe care noi le-am plasat în centrele comerciale partenere, respectiv cutiile care au ajuns în şcoli, se pot strânge în jur de 18-20 de kilograme. Sunt practice şi uşor de manipulat”, a declarat managerul de proiect, Sorin Pârcălabu, în cadrul conferinţei de presă de miercuri.

În 2015, în România s-au colectat 500 de tone de deşeuri de baterii

În conferinţa de presă de miercuri, managerul proiectului „Olimpiada deşeurilor”, Sorin Pârcălabu, a precizat că proiectul îşi propune să crească rata de colectare a deşeurilor de baterii.

„Este dezamăgitor că rata de colectare de deşeuri din România este foarte mică. Ţintele europene cresc din acest an. Anul trecut, România şi-a asumat că va colecta aproximativ vreo 1.000 de tone de deşeuri de baterii. S-au strâns aproximativ 500 de tone. În 2015, rata de colectare era la un sfert. De anul acesta totul va creşte la dublu. Prin toate eforturile depuse, anul trecut am strâns doar jumătate. Dacă nu reuşim în 2016 să colectăm 2000 de tone de deşeuri de baterii, România va viola termenii asumaţi când a aderat la Uniunea Europeană”, a declarat Sorin Pârcălabu, în cadrul conferinţei de presă de miercuri.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.