ACTUALITATE 2 decembrie 2013

Campanie Crucea Roşie Covasna pentru lupta anti-SIDA

de Monica Vrânceanu | 71 vizualizări

Peste 400 de persoane au vizitat corturile Crucii Roşii, amplasate duminică în faţa Parcului Central din Sfântu Gheorghe, în cadrul Manifestării cu ocazia Zilei mondiale anti-SIDA.

Preşedintele Crucii Roşii Covasna, Papp Adolf, a declarat că sute de persoane au vizitat corturile, pentru a lua parte la activitățile campaniei Anti-SIDA organizate de voluntarii organizaţiei.

„Pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei mondiale a luptei împotriva maladiei SIDA, Crucea Roşie Covasna a amplasat două corturi la intrarea în Parcul Elisabeta, începând campania anti-SIDA. Campania a fost derulată de-a lungul câtorva ore, timp în care au fost distribuite pliante informative și prezervative. Pentru cei care au fost mai interesaţi s-au rulat filme educative despre maladia SIDA, şi au avut loc discuții pe tema Zilei, existând posibilitatea de verificare a cunoștințelor printr-un test scris pus la dispoziția celor curioși”, a spus Papp, arătând că participanţii au fost receptivi şi foarte curioşi să afle lucruri noi.

Papp Adolf a mai spus că rolul campaniei a fost să informeze şi să atragă atenţia membrilor comunităţii asupra importanţei prevenirii şi combaterii maladiei SIDA, iar dintre cei peste 400 de participanţi, 100 au completat chestionarul de verificare a cunoştinţelor despre SIDA. Potrivit lui Papp, cei de la Crucea Roşie vor evalua şi analiza răspunsurile din chestionare în perioada următoare, urmând ca apoi să facă publice concluziile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.