ACTUALITATE 1 decembrie 2016

Cămin Cultural modern în Floroaia Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 406 vizualizări

Căminul Cultural din satul Floroaia Mare, aparţinător Întorsurii Buzăului, a fost inaugurat oficial şi deschis publicului miercuri, 30 noiembrie, printr-un spectacol dedicat printre altele şi Zilei Naţionale a României. La evenimentul la care au participat mai mulţi artişti locali, a fost prezent şi interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu. Pe lângă spectacolul de pe scenă, activitatea de inaugurare a fost însoţită de tăierea panglicii, de o slujbă religioasă şi un scurt discurs al autorităţilor.

„În această binecuvântată zi avem bucuria de a face o rugăciune de binecuvântare şi de sfinţire a unui locaş de cultură, de luminare a minţii şi de limpezire a sufletului omului. (...) În acest loc vă veţi bucura împreună, vă veţi veseli, veţi mulţumi lui Dumnezeu şi vă veţi simţi fiii lui Dumnezeu, adică fraţi. Aş vrea ca astfel de evenimente să se întâmple cât mai mult şi nu doar o dată pe an, în toate comunele şi zonele din Buzăul Ardelean”, a transmis după slujba religioasă, preotul protopop Florin Tohănean.Camin Floroaia 2

Potrivit datelor oficiale, lucrările de modernizare şi reabilitare a Căminului au debutat în septembrie 2015, astfel că au durat mai bine de un an. Costul reparaţiilor şi dotării clădirii a ajuns la 1,3 milioane de lei, bani susţinuţi exclusiv din bugetul local al Primăriei Întorsura Buzăului. Acum, clădirea care are o capacitate de maxim 250 de persoane va putea fi utilizată atât pentru spectacole şi evenimentele culturale, cât şi pentru nunţi sau pomeni, fiind dotată şi cu bucătărie proprie.

Numărul mare de participanţi la eveniment este o dovadă că acest spaţiu era o necesitate pentru comunitatea din Floroaia Mare şi implicit pentru cea din Întorsura Buzăului. Mai mult decât atât, reacţia publicului la intrarea în scenă a solistului de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, moment în care fiecare participant s-a ridicat în picioare ca să îl întâmpine, arată că astfel de evenimente sunt binevenite, ba chiar indispensabile.

„A fost un spectacol reuşit, în raport cu sala, cu toate dotările. Într-adevăr, de data aceasta am avut tot ce ne-a trebuit. Sunt foarte bucuros că s-a reuşit reconstruirea acestui Cămin. Sigur că de acum aceasta este o sală în care se pot face spectacole şi numai. Va fi de un mare folos Camin Floroaia 5 - Nicolae Furdui Iancusătenilor din Floroaia Mare. Eu sunt foarte bucuros că spectacolul a fost deosebit, la fel ca şi publicul şi pe măsura aşteptărilor noastre. Vreau să le mulţumesc dansatorilor şi Ansamblului „Cununa Carpaţilor”, care au fost la înălţime pentru acest spectacol, Primăriei şi tuturor celor care au fost prezenţi”, ne-a spus coordonatorul spectacolului, reprezentantul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, Costică Oltean.

Balul Portului Popular, în premieră la Căminul din Floroaia Mare 

În cadrul evenimentului, Costică Oltean a promis că Balul Portului Popular va fi organizat anul viitor în premieră şi la Căminul Cultural din Floroaia Mare, respectând aceeaşi structură şi aceleaşi reguli ca Balul Portului Popular de la Căminul Cultural din Brădet.

„Ne dorim să aducem Balul Portului Popular şi aici. În plus, vreau să pot vorbi personal cu sătenii, să îi întreb ce doleanţe au şi ce îşi doresc ei să vadă în această sală, în afară de nunţi, pomeni şi alte evenimente sociale. Acum, Căminul fiind atât de bine pus la punct, cu siguranţă vom ţine cont de ceea ce vor dumnealor”, a transmis acesta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.